Najvredniji citati Gijoma Musoa!

pixabay.com

Lifestyle

Najvredniji citati Gijoma Musoa!

Njegove reči svako treba da pročita

Gijom Muso je stekao slavu neverovatnom brzinom i uspeo da osvoji srca brojnih čitalaca širom sveta. Jedan je od omiljenijih francuskih pisaca. Rođen je 1974. godine u gradu Antib u Francuskoj. Iako je po zanimanju profesor ekonomije, odmalena je voleo književnost i film, pa je još u studentskim danima počeo da piše. Njegova dela su prevedena na preko 36 jezika.

Pored knjiga koje piše, poznat je i po svojim mudrim rečima koje se prepričavaju stalno. Ove savete bi treabalo pažljivo pročitati:

Ako pogazimo sopstvene vrednosti, pogazili smo sve.

Sudbina je izgovor za one koji odbijaju da preuzmu odgovornost za sopstveni život.

Ponekad moramo da okrenemo stranu kako bismo na sledećoj mogli da napišemo nešto novo.

Svet ti neće ništa pokloniti, veruj mi. Ako želiš da imaš život, ukradi ga.

Najlepše godine su one koje tek treba da se dožive.

I s poslednjim dahom shvatam sve: da vreme ne postoji, da je život jedino što imamo, da ga nikada ne treba prezreti, da smo svi mi jedno, i da će nam ono najvažnije uvek izmicati.

Ništa ne može da prevari više nego fotografija: verujemo da smo ovekovečili jedan srećan trenutak, ali smo samo stvorili nostalgiju.

Postoji zbivanje čiji tok ne možemo zaustaviti. Ono se mora dogoditi, to se dogodi, bez obzira na sve naše pokušaje da to sprečimo.

Ljubav je uvek opasna. Voleti znači nadati se uprkos riziku od gubitka svega. Ponekad, voleti podrazumeva prihvatanje da ćeš voleti više nego što ćeš biti voljen.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top