Hobotnica usne: Novi bizarni trend koji Ruskinje obožavaju

Lepota i zdravlje

Hobotnica usne: Novi bizarni trend koji Ruskinje obožavaju

Na prvi, a i na drugi pogled, teško je reći zašto žene sve češće biraju novi bizarni estetski zahvat, ali jasno je da su hobotnica usne sve popularniji bjuti trend.

Pumpanje svakakvim filerima i raznorazni zahvati za bujnije usne nikako nisu novost. Međutim, vremenom je sve otišlo prilično daleko, pa je tako danas sve više devojaka sa – hobotnica usnama.

Zanimljivo je da je ovaj bizarni trend uglavnom popularan među devojkama na Istoku, najviše u Rusiji, gde koriguju usne tako da ivice podsećaju na talase ili pak na neku vodenu zverku poput hobotnice ili morskog ježa.

Ovaj trend neobičnog oblikovanja usana već je poznat kao hobotnica usne, a mnogi ga zovu i đavolje usne.

Otkako se pojavio, brojni eksperti za lepotu pitaju se koji estetski hirurg bi uradio tako nešto i sasvim promenio oblik usana u nešto nesvakidašnje, a uz to i nepovratno.

Jasno je da se bjuti trendovi menjaju iz dana u dan i da se o ukusima ne raspravlja, ali pitanje je da li će uskoro uopšte biti granica.

Menjanje prirodnog oblika usana može da nosi brojne zdravstvene posledice, tvrde stručnjaci, ali čini se da oni koji to rade ne mare mnogo.

“Ovo je zaista jedan od najgorih estetskih zahvata koje sam ikad videla“, kazala je nedavno Nilam Holms, ekspert za lepotu i kožu.

S druge strane, mnogi su ubeđeni da je sve to što vidimo na Instagramu kao novi trend zapravo fotošop i da je nemoguće da bi iko nešto slično sebi uradio.

A pre par godina neobičan trend su bile i talasaste obrve, ali ubrzo je utihnuo, pa je pitanje koliko će se i ove usne opstati. Takođe, ne treba zaboraviti i da su brojni trendovi s početka kad su se pojavili delovali sasvim suludo, ali s godinama smo ih prihvatili, pa nikako da nam dosade.

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top