Šest savršeno efikasnih vežbi za zadnjicu i butine

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Šest savršeno efikasnih vežbi za zadnjicu i butine

Različite varijacije najefikasnije i nabolje vežbe za ovaj deo tela će doneti još brže i bolje rezultate

Čučnjevi su najbolje vežbe za zatezanje donjeg dela tela, jer su direktno usmereni na zadnjicu i butine, više od bilo kojih vrsta vežbi. Počnite sa osnovnim pokretom, a zatim ga „nadograđujte“ raznim varijacijama koje će zasigurno doneti fantastične rezultate.

Vežba 1

Raširite noge (potrebno je da budu šire od širine ramena) i stavite ruke na bokove. Spuštajte se dok butine ne budu u paralelnoj ravni sa podom, a zatim podignite pete. Spustite pete i to je već jedan pokret. Ponovite dvanaest puta.

Vežba 2

Sa nogama razmaknutim u širinu ramena, spuštajte se sve do poda, dok prstima ne dotaknete pod (što su prsti bliže stopalima to bolje). Držeći vrhove prstiju na podu, podignite kukove, istovremeno podižući zadnjicu ka plafonu sa blago savijenim kolenima. Nakon povratka u početni položaj, vežbu ponovite dvanaest puta.

Vežba 3

Ruke stavite na bokove i raširite stopala da budu u širini ramena. Čučnite, podignite se i jako zamahnite desnom nogom ispred leve, kao da šutirate loptu unutrašnjim delom stopala istovremeno pomerajući evu ruku ka napred, a desnu ka nazad. Zamenite strane da završite jedno ponavljanje. Ponovite dvanaest puta.

Vežba 4

Stavite ruke iza glave (kao na slici) te raširite noge u ravnini ramena. Čučnite i ustanite podižući levo koleno ka desnom laktu (kao na slici). Zamenite strane da završite jedno ponavljanje. Ponovite dvanaest puta.

Vežba 5

Raširite stopala u širini bokova. Čučnite, pružajući ruke iza torza. Ustanite, podignite levu nogu i spustite prsa dok ne budu paralelna sa podom, pružajući ruke ka napred. Zamenite strane da završite jedno ponavljanje. Ponovite dvanaest puta.

Vežba 6

Napravite čučanj naslonjeni leđima na zid, skupljenih stopala. Butine trebaju biti paralelne sa podom, ruke na bokovima. Održavajte kontakt leđa i zadnjice sa zidom i podignite levo koleno ka grudima. Podignite se. Zamenite strane da završite jedno ponavljanje. Ponovite dvanaest puta.

(Stil.kurir.rs/Minimagazin.info)

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top