8 bezvremenskih komada odeće koje mora da ima svaka žena

pixabay.com

Moda

8 bezvremenskih komada odeće koje mora da ima svaka žena

Ne možemo i ne trebamo uvek da pratimo sve modne trendove. Da bismo, međutim, imale pravu kombinaciju za svaku priliku potrebno je da uložimo u nekoliko bezvremenskih komada. Oni će nam omogućiti da izgledamo elegantno i sa stilom gde god krenule. Evo 8 takvih komada koji treba da budu osnova vaše garderobe:

Blejzer

Jedna moderna žena, koja pritom možda neguje i poslovni stil, u svom garderoberu mora imati blejzer. Pre svega mislimo na ovakav komad izrađen od kvalitetnog štofa, nije važno da li se radi o jesenjoj ili prolećnoj sezoni. S obzirom na to da su karirani print i pruge u trendu, odaberite model koji vam dobro stoji. Trenutno su aktuelniji širi modeli, koji se savršeno slažu i uz pantalone i uz džins. Međutim, naš savet je da imate i jedan jednobojni, možda je crni najuniverzalniji, koji ćete kombinovati po potrebi, odnosno u skladu sa prilikama. Danas se u ponudi mogu naći razne verzije blejzera, međutim nas savet je da bolje investirate u jedan do dva, ali kvalitetna, bezvremenska.

Via @opalbyopal@onyxxfactory i @anoukyve

Kožnu jaknu

Kožna jakna je još jedan bezvremenski komad, odličan za brojne kombinacije i za različite prilike – od dnevnih, do včernjih, svečenijih. Ako zaista želite kvalitetan komad odeće, onda investirajte u jaknu od prave kože. Međutim, danas postoje i zaista odlične verzije od kvalitetne eko kože, koje mogu biti zaista dobra zamena. Ujedno, modna industrija sve više ističe potrebu za eko-modom, pa su takvi modeli i brojniji u ponudi. Kožnu jaknu možete kombinovati sa haljinom ili midi suknjom i košuljom, to je još uvek veliki prolećni hit, a kombinacije uz džins su modna klasika i tu ne možete pogrešiti.

Via @jaglever@fromzoetoyou i @straighttohellapparel

Kvalitetan mantil

Već smo pisali o istoriji mantila i zbog čega je ovaj komad preživeo brojne druge trendove i postao modni klasik. Investirati u kvalitetan mantil je uvek dobra ideja, jer ga možete nositi skoro tokom cele godine. Odaberite neki prepoznatljivi u bež boji, kao onaj iz modne kuće “Burberry”. Kada kupujete mantil, bez obzira da li je kratak ili dugačak, obratite pažnju na par stvari – da ramena budu savršeno istaknuta, da materijal bude malo krući da bi savršeno zadržao formu. Takođe, obratite pažnju na dugmiće – moraju da budu čvrsto zašivena. I za kraj, kvalitet izrade jednog modnog komada se poznaje po unutrašnjosti, pa to važi i za mantil.

Via @rosaandthecity@shop.marykay.saks i @fashionglowlondon

Pantalone dobrog kroja

Bez obzira da li volite da nosite pantalone ili ne, u garderoberu uvek imajte jedan par koji će savršeno istaći donji deo tela. To što smo potencirali kod prethodnih komada, važi i za pantalone – da budu izrađene od kvalitetnog materijala, a još važnije je da pogodite kroj, na taj način će utisak biti još snažniji. Pantalone sa širokim nogavicama su uvek dobra ideja i odgovaraju skoro svim oblicima građe. Međutim, poslednjih godina dominiraju modeli sa uskijm nogavicama do gležnjeva i sa visokim strukom, koje pre svega odlično stoje visokim ženama. Pantalone mogu biti super izbor i za poslovni stil, međutim i za večernje izlaske, ako znate kako da ih iskombinujete.

Via @rosaandthecity i @ayil9881

Savršen par džinsa

Džins je nezamenljiv. Famerice su idealan komad, jer stoje svakome, bez obzira na uzrast. Ono na šta trebate obratiti pažnju je da pronađete kroj koji će istaći dobre strane vašeg tela. Farmerice sa visokim strukom više laskaju figuri nego modeli sa niskim, jer oni mogu vrlo lako da potenciraju “višak” koji se stvara oko struka, pa čak i da ga nemate. Takođe, ako vam zadnjica nije jača strana, uvek birajte modele sa džepovima, jer će vam oni pomoći da vizuelno rešite problema. Za one koje nemaju izražene kukove, farmerice sa ravnim nogavicama su dobar izbor. U današnje vreme ponuda je zaista bogata, pa ukoliko ste do sada lutali, isprobajte više modela, pratite naše savete i rešićete problem.

Via @black_instinct@black_instinct i @black_instinct

Suknja ispod kolena

Ako ste poslovna žena, nema diskusije da treba da imate takozvanu pensil suknju. Ovaj model fantastično pravi liniju tela, pa ukoliko imate samopouzdanja i skladnu liniju tela, on je savršen izbor. Od štofa do eko kože, ovi materijali mogu učiniti da ovaj model izgleda još bolje. Zaboravite pamučne materijale sa elastinom, kao i sintetičke, neće vam učiniti uslugu. Međutim, svetski modni trendovi sve više ističu široke modele. Tako, pored pensil suknje, u svom garderoberu imajte i suknju iz gloha ili plisiranu koja će vam dati romantičan i ženstven izgled. Super su izbor ako imate izražene obline ili višak oko stomaka koji biste želeli da sakrijete. Važno je da budu ispod kolena, jer mini suknje već par sezona nisu na vrhu popularnosti.

Via @peexo@cristinasurdu i @_giselleluna

Haljina u kojoj ćete izgledati nezaboravno

Bez obzira na to kakav je vaš stil, svaka žena u svom garderoberu treba da ima haljinu u kojoj izgleda i oseća se nezaboravno. Ako ne volite printove, odlučite se za sigurnu crnu varijantu ili jednobojnu u vašoj omiljenoj nijansi. Nećete pogrešiti. Važno je postići sofisticiran i damski izgled. Istaknite seksipil na umeren način, jer vulgarnost i jeftinoća odavno nisu “in”. To ne znači da ne treba da nosite mini, ali kao što smo već pomenuli i za suknje, midi je nova omiljena dužina svetskim trendseterkama. Naravno, i maksi haljine dolaze u obzir, tako da samo izaberite model svojoj građi, a materijal (estetski i u sastavu) prilagodite svom ukusu.

Via @cristinasurdu@maryorton i @maryorton

Upečatljiv komad

Za kraj, ako imate neki omiljen komad, onda uvek imajte par varijanti istog. Neka jedna bude upečatljivija. Da li će to biti bluza sa karnerima, čipkom ili monistrom, žensko odelo ili možda suknja sa upečatljivim printom, izbor je vaš. Svakome treba trenutak kada će zablistati i kada će sva pažnja biti usmerena upravo ka vama. Upečatljiv komad mogu biti i tašna ili cipele, kaiš ili nakit. Kada želite da zablistate, nemojte se dvoumiti, iskoristite trenutak maksimalno!

Via @cristinasurdu@ayil9881@ayil9881 i @ayil9881

Najboljamama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top