Izvinjenja koja dugujem mojoj mami sada kada sam i ja postala majka

Kuća i porodica

Izvinjenja koja dugujem mojoj mami sada kada sam i ja postala majka

Sve mame će se složiti u jednoj stvari – potrebno je postati roditelj kako bismo shvatili koliko je to zapravo teško. Tek kada se same suočimo sa svim izazovima majčinstva počinjemo više da cenimo sopstvene majke i shvatamo da im dugujemo veliko izvinjenje za sve nestašluke koje smo im priredile. I zato se ja izvinjavam…

Izvinjavam se zbog svog puberteta, hormona, naglih napada tinejdžerskog ludila i nesnošljivog pametovanja. Sada znam da tada nisam znala sve, iako sam se tako ponašala.

Izvinjavam se za sva iskradanja iz kuće, kašnjenja, po koje pijanstvo, nenajavljene pirsinge i tetovaže i za sve nove farmerke koje sam odmah isekla.

Izvinjavam se zbog prkosa, inata i prevrtanja očima.

Izvinjavam se zbog prkosa, inata i prevrtanja očima

Izvinjavam se zbog svih loših tipova sa kojima sam provodila vreme a koji su se prema meni ponašali loše iako si me ti učila da zaslužujem samo najbolje.

Izvinjavam se zbog prebacivanja, trenutaka kada sam ti iz blesave i besmislene ljutnje govorila da si loša majka, a ti si bila baš onakva majka kakva mi je tada trebala. Ona koja će me terati da prestanem da ignorišem svoje sopstvene greške.

Ono kada sam ti iz blesave i besmislene ljutnje govorila da si loša majka…

Najviše se izvinjavam zbog toga što sam mislila da je biti majka tvoj posao, i to najlakši posao na svetu. Zbog toga što sam potcenjivala sve što si radila za mene jer sam mislila da je to tvoja dužnost, a nisam znala da je biti majka neraskidivi zavet ljubavi.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top