Za 30 dana imaćete struk kao supermodel: Neprocenjivi saveti trenera poznatih!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Za 30 dana imaćete struk kao supermodel: Neprocenjivi saveti trenera poznatih!

Rezultate ćete videti nakon mesec dana

Fitnes trener, nutricionista i ekspert za mršavljenje Otumn Kalabres otkriva pet najvažnijih saveta kako da konačno imate vitak struk i skinete višak sa stomaka, a da usput možete i da se zasladite omiljenom poslasticom, uživate u ugljenih hidratima, čak i u koktelima!

„Pre svega, morate da zaboravite reči „dijeta“ i „ne“. Kad mi neko kaže, Ne možeš da pojedeš picu, na dijeti si, odmah samo o tome razmišljam, a ako pokleknem, osećam se kao promašaj. To niko ne zaslužuje a uskraćivanje svega ne vodi ničemu. Ono što treba da uradite jeste da uspostavite kontrolu – kontrolu onoga što unosite u telo“, objašnjava Kalabres.

Ona tvrdi da možete da postignete neverovatne rezultate za samo mesec dana, ako pratite sledećih 5 pravila:

1. Kontrola porcija

Važnije je koliko, nego šta. Treba da pazite i koliko zdrave hrane jedete, jer ni sa njom se ne sme preterivati ni prejedati. Kada kontrolišete porcije, ne opterećujete stomak, ne punite ga prebrzo i tako sprečavate da telo skladišti dodatne masnoće.

2. Smanjite dodate šećere i prerađenu hranu na minimum

Retko ko se prejeda zdravom hranom, obično to činimo sa prerađenim proizvodima i slatkišima, hranom sa veštačkim bojama, solju i hridogenizovanim uljima. Ona je najveći neprijatelj vaše linije. Pokušajte da sami spremate obroke kod kuće i da samo njih jedete tokom dana.

3. Makronutrijenti u savršenoj propociji

Tri su najvažnija makronutrijenta – proteini, ugljeni hidrati i masti. Svi su neophodni za zdravu i izbalansiranu ishranu. Situacija postaje loša onda kada preterujemo sa jednim od njih, a drugi ignorišemo. Neka se vaši obroci sastoje od 40 % zdravih ugljenih hidrata, 30 % kvalitetnih proteina i 30 % zdravih masnoća.

4. Bez izgovora, uskraćivanja i emocionalnog prejedanja

Kad se jednom počne sa ovim, vaš put ka vitkoj liniji je gotov, a da zapravo nije ni počeo kako treba.

5. Pronađi svoje Zašto i uradi to za sebe

Nije dovoljno samo odlučiti, važno je shvatiti ZAŠTO smo odlučili da u ishranu uvedemo promene i odgovor na to pitanje moramo stalno sebi da ponavljamo, kako bismo istrajali. Da biste našli najbolji odgovor na svoje Zašto, postavite sebi sledeća četiri pitanja:

Šta će se desiti kad izgubim višak kilograma?
Kako ću se osećati kad smršam?
Šta će se desiti ako ne izgubim višak kilograma?
Kako ću se osećati ako ne smršam?

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top