Kako izabrati haljinu prema obliku tela

Moda

Kako izabrati haljinu prema obliku tela

Haljine su poseban simbol ženstvenosti, komad odeće svojstven samo damama, i zbog toga većina žena uživa u njihovom nošenju. Ipak, ne stoji svaki model podjednako dobro svakom tipu ženske figure. Kako biste zaista zablistali u haljini koju nosite potrebno je da odaberete model koji će odgovarati vašem obliku tela.

Ako niste sigurni koji to sve modeli mogu doći u obzir – na pravom ste mestu. U tekstu koji sledi predstavićemo vam različite modele haljina, i istaći njihove prednosti, ali i mane za različit tip građe.

Haljine A kroja – tanje noge i pokriven višak na kukovima

Bilo da poručujete haljine online, ili ste ljubitelj tradicionalnog šopinga, gotovo je sigurno da ćete naići na haljine A kroja. Ovaj model haljine karakteriše uzak gornji deo koji može biti dugih ili kratkih rukava, i donji deo koji se postepeno širi. Ovakva haljina je obično malo iznad kolena.

Zbog svojih karakteristika, haljina A kroja biće odličan izbor za dame koje žele da prikriju višak na bokovima i stomaku. Osim toga, zbog donjeg dela koji se širi, ove haljine će dati efekat vizuelno tanjih nogu, pa će biti sjajan izbor za žene koje žele da postignu ovaj efekat.

S druge strane, haljine A kroja nisu dobar izbor za dame sa širim ramenima, jer će napraviti efekat nesrazmernih ramena u odnosu na ostatak tela. Obično dame koje imaju šire bokove i punije butine, imaju i uža ramena, tako da bi ovaj tip haljine bio najbolji za njih.

Strukirane mini haljine zvonastog oblika

Ove haljine se sužavaju u struku, a zatim se šire u zvono i završava iznad kolena. Zvonasta mini haljina naglasiće struk, i dati efekat dužih nogu, i sve to kroz interesatnu formu zvona.

Ovakva haljina je odličan izbor za za sitne i niske devojke. Pre svega efekat dužih nogu vizuelno će izdužiti figuru, a zvono će doprineti punoći bokova, i naglasiti žensku siluetu.

Zvonaste haljine se ne preporučuju ženama koje nemaju definisan struk, kao i punijim damama, koje bi ovaj model haljine mogao dodatno da “raširi” vizuelno.

Haljine sa V izrezom sečene ispod grudi koje ravno padaju

Odličan način da akcentujete gornji deo svog tela, naglasite bujno poprisje, a prekrijete kukove, bokove i predeo oko stomaka jesu haljine sa V izrezom. Takođe, haljine sečene ispod grudi vizuelno će izdužiti donji deo tela, što je odlično za dame koje imaju duži trup, a kraće noge.

Ovakve haljine mogu biti kraće ili duže, mogu biti sa lepršavim rukavima, što je odlično za dame koje žele da prekriju ramena i nadlakticu, ali i bez rukava. Kod ovog modela haljine najvažnije je da se zadrži forma V izreza i visokog struka, a ostali elementi se mogu prilagođavati.

Haljine sa V izrezom sečene ispod grudi se ne preporučuju damama sa malim grudima, i mršavijim ženama.

Uske haljine od rastegljivih materijala

Uske haljine izrađene od streč materijala, koje prate liniju tela, su izuzetno senzualne i naglašavaju žensku figuru. Ovakve haljine odlično stoje ženama koje imaju atletsku građu, ali i onima koje imaju naglašenu figuru peščanog sata.

Ipak, mnogim damama ovaj model haljine neće biti prvi izbor, s obzirom na to da se mnoge žene bore sa viškom kilograma i samim tim se ne osećaju prijatno u ovakvim modelima, pa odlažu kupovinu ovakve haljine za period kada treniranjem ili zdravom ishranom izgrade telo kakvo žele.

Duge haljine – za vitke i visoke dame

Duge haljine koje blago padaju sjajan su izbor za visoke i vitke dame. One mogu pratiti liniju tela, mogu biti lepršave, ili izrađene od materijala koji lepo pada. Ovakve haljine mogu dobro stajati i damama prosečne visine, koje žele da dobiju na vitkosti i visini.

Ipak, nisu dobar izbor za niske i sitne žene, jer ih mogu “poklopiti”, i izazvati kontraefekat, odnosno učiniti da izgledaju niže i sitnije.

Haljine na preklop – za naglašene ženske obline

Dame raskošnijih oblina mogu odabrati još jedan sjajan model haljine, a reč je o haljinama na preklop. One se preklapaju na struku, obično imaju vezicu, a mogu biti i ušivene, sa blagim naborima. Odlične su za isticanje kukova, i struka, kao i za lepo oblikovanje dekoltea.

Ukoliko su do kolena, ili malo ispod kolena, daće elegantan i prefinjen izgled dami, a mogu biti odlične za večernji izlazak. Ovakav tip haljine može sjajno stajati i mršavijim devojkama, koje žele da kreiraju efekat punijih oblina.

Nadamo se da su vam naši saveti pomogli i da ćete uz njih na vrlo jednostavan način pronaći haljinu koja će na najbolji način prikazati sve prednosti vaše građe, i da ćete u njoj osećati odlično.

Izvor: Ženskikutak.rs/ D.A.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top