Sećanje na Nebojšu Glogovca – veliki umetnik bi danas slavio 51. rođendan

Printscreen/Instagram

Poznati

Sećanje na Nebojšu Glogovca – veliki umetnik bi danas slavio 51. rođendan

Velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac je rođen na današnji dan 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene. Deo života proveo je u Pančevu, a prvu ulogu ostvario je u seriji „Bolji život“, u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića.

Posle srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a nakon dve godine prelazi na FDU u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Prvi film u kojem se pojavio jeste „Vukovar, jedna priča“, gde je igrao lik vojnika Fadila.

Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu „Ubistvo s predumišljajem“, gde je tumačio lik Bogdana.

Posle su se ređale uloge u ostvarenjima „Do koske“, „Bure baruta“, „Klopka“, „Hadersfild“, „Munje“, „Kad porastem biću Kengur“, „Ustav Republike Hrvatske“ kao i „Nebeska udica“ gde je najbolje ostao upamćen po replici: „Znaš li kako se postaje šampion? Izađeš na teren kad je najteže, i pobediš!“

Jedna od poslednjih zapaženih uloga je imao kao kriminalac Golub u „Južnom vetru“.

Takođe je veliku popularnost stekao u seriji „Porodično blago“, neke od zapaženijih uloga u serijama su takođe bile kao general Dragoljub Mihailović u seriji „Ravna Gora“, kao i Vukan u „Nemanjićima“.

kurir.rs 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top