Prirodne maske za jačanje, oporovak i rast kose!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Prirodne maske za jačanje, oporovak i rast kose!

Iako je održavanje kose zdravom samo po sebi težek zadatak, fokusiranje na njen rast je još teže. Ove fenomenalne maske mogu oba!

Potrebno je mnogo nege, energije i napora kako bi kosa rasla i bila zdrava pritom, uprkos svim preparatima koji se naknadno koriste za njeno stilizovanje. Međutim, da bi vama kosa bila zdrava, rasla brže i izgledala privlačno ne trebaju vam skupi proizvodi koji obećavaju magične efekte. Sve što vam je potrebno je 2 dl jogurta. Da, dobro ste pročitali. Otkrićemo vam magična svojstva jogurta, i kako da ih primenite za zdrav rast svoje kose.

Prirodni sastojak za negu kose

Jogurt zapravo nije tajni sastojak koji se čuva kao strogo poverljiva tajna. On je uobičajeni prirodni sastojak za negu kose, koji baš zbog svoje opšte prisutnosti postaje gotovo neprimetan. Jogurt je bogat vitaminima i masnim kiselinama koji se ključni za zdravlje kose. Istraživanja pokazuju da jogurt pomaže da se uspostavi balans među bakterijama koje se nalaze na vlasištu, eliminišući prisustvo Stafilokoka i pomažući da se smanji prisustvo peruti.

Jogurt održava kosu dovoljno hidriranom, što je naročito važno u letnjem periodu kada ona gubi svoju prirodnu vlagu. Osim toga probiotske bakterije koje su prisutne u jogurtu utiču na povećanjegustine kose. Jogurt povećava anagen fazu folikula dlake koja je zadužena za rast kose. On kontroliše opadanje kose istovremeno hraneći vlasište i pomažući pri obnavljanju izlomljenih vlasi.

MASKA SA JAJETOM I JOGURTOM

Žumance sadrži u sebi peptide koji podstiču rast kose.

Potrebno:1 jaje i 2 kašike jogurta

Postupak: umutiti jaje u posudi, a potom dodati jogurt. Kada se dobije ujednačena smesa naneti na vlažnu ili suvu kosu po želji. Naneti od korena ka vrhovima, prolazeći prstima kroz kosu. Ostaviti da deluje na kosi oko 30 min, a potom isprati što hladnijom vodom. Ovu masku možete da koristite dva puta nedeljno.

MASKA OD BANANE I JOGURTA

Banana sadrži kalijum, ugljene hidrate i vitamine koji potpomažu rast kose. Ujedno ona poboljšava zdravlje vlasišta i kosi daje sjaj. Sprečava pojavu peruti i lomljenja kose, dajući joj elastičnost.

Potrebno: 1/2 zrele banane, 1 kašika jogurta, 3 kašike meda i 1 kašika limunovog soka

Postupak: Bananu izgnječiti viljuškom u posudi, a potom dodati sve ostale sastojke. Kada se dobije ujednačena smesa nanesti je na kosu od korena ka vrhovima. Držati na kosi najmanje 30 minuta. Isprati i ponavljati nedeljno do 2 puta.

MASKA OD MASLINOVOG ULJA I JOGURTA

Maslinovo ulje hrani kosu svom njenom dužinom, daje joj elastičnost i mekoću. Limun koji vam je takođe potreban za ovu masku pomaže u održavanju pH ravnoteže kose.

Potrebno: 1 kašika maslinovog ulja, 1 šolja jogurta, 1 kašika limunovg soka, 2 šolje vode.

Postupak: u jednoj posudi sjediniti maslinovo ulje i jogurt. U drugoj pomešati limunov sok i vodu. Na vlažnu kosu naneti mešavinu ulja i jogurta i ravnomerno je rasporediti duž kose. Ostaviti da deluje oko 20 minuta. Isprati zatim hladnom vodom, i dodatno isprati mešavinom limunovog soka i vode. Primenjivati do 2 puta nedeljno.

(Stil.kurir.rs/Novosti)

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top