Psiholog savetuje: Muž i žena moraju da imaju dva odvojena računa! Muž finansira porodicu, a žena sebe!

pixabay.com

Lifestyle

Psiholog savetuje: Muž i žena moraju da imaju dva odvojena računa! Muž finansira porodicu, a žena sebe!

Žena nikako ne sme da u kuću unosi istu količinu novca kao i suprug, tvrdi ovaj psiholog

Muškarac, kao glava porodice, mora da razume i prihvati svoju odgovornost za vas i vašu decu, uključujući finansijsku. Ako ste ga naučili da sa njim sve plaćate po pola, onda ćete teško da se promenite.

Od samog početka suočite svog izabranika sa činjenicom da će on biti odgovoran za finansijsku budućnost vaše porodice.

Devojke koje su se nedavno udale vrlo često prave jednu od najčešćih grešaka – počinju finansijski da ulažu ravnopravno sa svojim muževima.

Glavni finansijer porodice treba uvek da bude muškarac!

Ako se muž ne navikne na tu činjenicu, kada žena ode na porodiljsko odsustvo i više ne može da zarađuje novac, tu počinje glavni problem.

„Moja priča je ovakva. Udala sam se pre tri godine. Zarađivali smo isto, štedeli po pola, uvek razgovarali o kupovinama i dogovarali se. Izgledalo je kao da funkcionišemo kao idealna porodica.

Onda sam ostala u drugom stanji. Radila sam skoro do porođaja, a onda je usledilo porodiljsko odsustvo. Prestala sam da zarađujem, a muž je morao sam da obezbedi sve za nas i dete. Počeo je da se kuka kako nemamo dovoljno para, kako on ne može sam da zaradi za nas, mene kritikovao kako trošim previše i to nas je vrlo brzo dovelo do razvoda,“ iskrena je Lidija (35).

Glavni finansijer porodice mora uvek da bude muškarac. Kada on shvati to, trudiće se da zaradi više, počenje da proizvodi potreban nivo testosterona, što će mu pomoći da postigne više i da bude ponosan na sebe i svoja dostignuća.

U slučaju da je muškarac navikao da zajedno sa vama doprinosi pola-pola u kućni budžet, vremenom će doći do velikog nezadovoljstva. Shvatiće da vi sve možete i bez njega.

Muškarcu je potrebno da se oseća moćno. Dozvolite mu da se brine za vas. Dozvolite mu da bude muško. Ako se vi brinete za vaše dete, on treba da se brine za vaš kućni budžet – tako ćete oboje da vodite računa o porodici. To su zdravi bračni odnosi, tvrde psiholozi.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top