Tajna savšene kose Idijki je ulje: Evo koje prirodno ulje najviše odgovara baš vašem tipu kose!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Tajna savšene kose Idijki je ulje: Evo koje prirodno ulje najviše odgovara baš vašem tipu kose!

Jedna od tajni njihove lepe, zdrave i duge kose ta što kosu neguju biljnim uljima

Biljno ulje za kosu osnovni je kozmetički preparat svake Indijke, s razlogom: dubinski njeguje kosu, 100% je prirodno i neguje ne samo vlasi, nego i teme kose. U nastavku teksta možete otkriti koje to biljno ulje odgovara vašem tipu kose.

Imate problema sa temenom

Ukoliko imate perut, gljivična oboljenja vlasišta ili seboreični dermatitis, onda je za vašu kosu idealna mešavina bademovog i ricinusovog ulja. Ricinusovo ulje kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu gustinu, daje sjaj kosi i ubrzava njen rast. Ricinusovo ulje pomaže i u tretmanu peruti i drugih problema sa vlasištem.

Bademovo ulje obiluje vitaminom A koji štiti folikule. Masaža vlasišta bademovim uljem podstiče obnovu vlasi te kosi vraća mekoću, sjaj i volumen. Hraneći koren kose bademovo ulje sprečava opadanje i pucanje vrhova, a uz to smiruje i nadraženost temena.

Ispucali vrhovi, suva i oštećena kosa

Za njžegu oštećene kose dobar izbor je kokosovo ulje, gorušičino i ricinusovo ulje. Kokosovo ulje sprjžečava oštećenja kose, te pomaže oštećenoj kosi da se oporavi.

Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (bojenje kose, minival, izbeljivanje).

Kokosovo ulje oporavlja oštećene vrhove i daje sjaj i hidrataciju suvoj i oštećenoj kosi. Gorušičino ulje idealno je za negu suve kose, s obzirom na to da pomaže kako koži, tako i kosi da se dubinski hidriraju.

Vaša kosa je retka ili opada

Ukoliko imate problema sa gubitkom ili opadanjem kose onda je za vas dobar izbor ricinusovo ulje koje pomaže bržem rastu kose i umanjuje njeno opadanje. Ricinusovo ulje podstiče rast kose, čak i na mestima na kojima kosa ranije nije rasla. Kosu koja opada možete negovati i mešavinom ricinusovog i badmeovog ulja. Ono ubrzava rast kose, pošto dubinski hrani folikule vlasi i umanjuje iritacije vlasišta.

Imate normalnu, zdravu kosu

Ukoliko imate normalnu kosu koju želite negovati, da bi takva i ostala, onda je za vas odličan izbor maslinovo ulje, u koje možete dodati (na 100 ml) jednu kašiku bademovog ulja, za dodatni sjaj i negu.

Osim za negu kose, biljna ulja idelana su i za negu dečije kose, a u Indiji se čak i bebina koža neguje biljnim uljima.

Krenizdravo

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top