Moda jesen 2020: Boje u trendu i kako da ih ponesete sa stilom

Printscreen/Instagram

Moda

Moda jesen 2020: Boje u trendu i kako da ih ponesete sa stilom

Kada pomislimo na jesen, pomislimo na nijanse braon boje. Međutim, Institut za boju „Panton“ i francuska kompanija za prognozu trendova „Uritek“ imaju zanimljiviji predlog za ovu jesen.

Braon i bež nijanse su opet tu ove jeseni, ali sada u društvu boja koje ne povezujemo baš odmah sa ovim godišnjim dobom. Prema istraživanju pomenutih kompanija, a takođe i analizi trendova kada je evropska ženska moda u pitanju, ova jesen pored zemljenih, biće obojena i mint i pastelnim nijansama.

Za mnoge je ovaj izbor iznenađenje. Mint nijansa „Misty Jade“ je dobro poznata u modnom svetu, ali je do sada uvek dominirala u letnjim kolekcijama. Ta istovremeno „hladna“ ali i nežna boja zbog pastelnog tona biće pravi izazov za modne znalce.

Misty Jade – hladna mint nijansa za sezonu koja dolazi

source: @madamefigarohk;

Modni insajderi kažu da će odela, mantili, košulje, haljine, kao i modni dodaci biti komadi koji će odlično izgledati u ovoj boji.

Ali, ako tražimo favorita za ovu jesen to je ubedljivo boja „Lupine“. Radi se o nežnoj nijansi lavande, koja je takođe iznenađenje i do sada je najčešće stavljana u kontekst letnje mode.

Još zanimljivije je što se „Misty Jade“ i „Lupine“ fantastično kombinuju zajedno, pa se na ulicama modnih prestonica mogu sresti kombinacije ovih boja. Mint pantalone i ljubičaste cipele su samo jedan od primera koji je apsolutni pogodak.

Lupine – pravo iznenađenje među modnim insajderima

source: @jazzycho@c1941.outletholic@showroomvanessamadsen;

Plisirane suknje, džemperi i duksevi, odela i košulje i naravno suknje i haljine – svi ovi komadi mogu izgledati vrlo privlačno u ovoj boji. Oni koji vole upečatljivost i modno su hrabriji, biće oduševljeni što će ova jesen biti obojena malo drugačije.

Za one koji ipak više vole klasiku, topla braon nijansa „Tawny Birch“ je na vrhu popularnosti kada su zemljane nijanse u pitanju. Od cipela i tašni, preko pantalona, haljina, pa sve do mantila i kaputa, ova boja je siguran izbor za predstojeću sezonu.

Šeširi u ovoj boji su takođe fantastičan jesenji modni dodatak.

Tawny Birch za sve ljubitelje jesenje klasike

source: @dvoguestyle;

Kada su kombinacije u pitanju, možete odabrati monohromatski izgled i poneti komade u istoj boji od glave do pete ili se igrati i kombinovati različite boje.

Još jedna boja koju ne treba da zaboravimo jeste „Classic Blue“. Ona je još uvek boja godine, pa možete odabrati neki komad u toj nijansi.

Zanimljivo je i da ove jeseni imamo nepokornu klasiku i takozvane letnje nijanse u jesenjem kontekstu, pa ako sudimo po ovom izboru, naredna sezona neće biti nimalo dosadna.

A u nastavku pogledajte još predloga koji vam mogu poslužiti kao inspiracija ove jeseni:

source: @ellehongkong;
source:  @harperbazaarhk;  @heuritech;

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top