Nemoj da te lažu da je luksuz ići u restoran i na daleka putovanja! To veze nema!

pixabay.com

Lifestyle

Nemoj da te lažu da je luksuz ići u restoran i na daleka putovanja! To veze nema!

Pravi život je u stvari luksuz

Luksuz nije novi veš, ruževi, večera u restoranu i nakit. Pravi luksuz je živeti onako kako želite. U udobnim gaćama. U udobnim čizmama. Sa bojom ruža za usne koja vam se sviđa ili uopšte nema ruža za usne. Postoji hrana koju volite, biti prijatelji s ljudima sa kojima je toplo, biti zajedno zbog ljubavi, a ne iz osećaja dužnosti.

Naučite da se odričete nepotrebnih stvari. Od onoga što je zastarelo. Dotrajala. I pazi šta voliš.

Petogodišnja ćerka moje prijateljice ceo svoj mali život provodi jedući istom kašikom. Može sebi priuštiti luksuz da jede hranu sa određenom kašikom. Njena majka je vrlo stidljivo opravdava njenu naviku, svaki put kada negde zajedno jedemo. Ona nosi sa sobom pribor za jelo, gde god da krenemo. Dete ne voli da jede plastičnom kašikom.

Zbog toga sam i ja počela da nosim svoju kašiku sa sobom. I nije me briga šta drugi ljudi misle o tome. Luksuzan život nije „zato što to zaslužuješ“. Ovde se radi o činjenici da vas je ova stvar dostojna.

Šolju koju mi je dala moja sestra. Tatina majica u kojoj je tako prijatno zaspati. Torta po maminom receptu. Poljubac za voljenu osobu. Zanimljive knjige. Dobri filmovi. Kvalitetne pesme. Sveža posteljina. Čist stan. Život koji ste sami izabrali. A živeti luksuznim životom nije pojesti se kad nešto pođe po zlu.

Hulahopke se mogu pocepati. Testo možda neće narasti. Prijatelji možda neće želeti da gledaju vaš omiljeni film. Voljena osoba može da ode. Možda nećete dobiti unapređenje na poslu. Svašta se može dogoditi. Ako u nečemu ne uspete, to ni na koji način ne utiče na vašu vrednost. To znači da stvari jednostavno ne idu onako kako vi želite.

Luksuzan život je u mogućnost da biraš. Prokleti pocepane hulahopke ili kupite nove. Bacite pitu i naručite suši ili pokušajte ponovo da je ispečete. Pogledajte film sami ili idite u kafić sa prijateljima. Pusti ili se bori. Potražite novi posao ili revidirajte svoje ciljeve na starom.

Luksuzan život je život po sopstvenim pravilima. Idite ka svojim ciljevima. Ne tražite izgovore. Ne bude vam prijatno. Ne opravdavajte svoje izbore, svoje snove, svoje interese.

Reci: „Ne možeš to da mi radiš“. I recite: „Ja to mogu.“

Autor: Elena Pasternak, prevod Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top