Jovana i Srđan više neće biti voditeljski par, evo i zbog čega!

Printscreen

Poznati

Jovana i Srđan više neće biti voditeljski par, evo i zbog čega!

Jovana i Srđan posle 15 godina prekidaju saradnju. Uprkos dugogodišnjem zajedničkom radu koji je doneo prijateljstvo i na kraju kumstvo, čini se da je došao trenutak da Jovana Joksimović i Srđan Predojević nastave odvojene karijere.

Nakon što je TV „Prva” prekinula saradnju s popularnim voditeljskim parom, podigla se velika prašina. Budući da je javnost o svemu informisana uglavnom preko društvenih mreža, što je voditeljku posebno izneviralo, menadžmentu TV „Prva” obratila se saopštenjem u kojem je iznela viđenje cele situacije i najavila tužbu protiv njih.

View this post on Instagram

Kolegama, profesiji, prijateljima, Kada neko dobije otkaz preko Instagrama (zašto ne preko Tik toka?), i to kroz objavu koja ne sadrži ni jednu tačnu činjenicu, mora sebi da postavi sasvim logično pitanje – šta sada? Prvo, Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali da li smo zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvo obaveštenje o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u "obaveštenje" ne računa to što je ‪u ponedeljak ujutru‬ obezbeđenje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek posle Instagrama on je dobio rešenje o otkazu, a ja izgleda "upozorenje pred otkaz"!?  A  "upozorenje pred Instagram"? Zašto nije stiglo? Drugo, kada neko, na Instagramu, ustvrdi da nas dvoje više ne radimo "zbog nepoštovanja radne obaveze", a prethodno nas je onemogućio da tu obavezu ispunimo, jasno je ne samo da otvoreno laže, nego i više od toga. Da zaista želi da nas na toj televiziji nema, i da ima nameru da ne bira sredstva, ne bi li taj cilj ostvario. Sa samim prestankom radnog angažmana na Prvoj TV, ni Srđan, ni ja, nemamo nikakav problem. Bili smo i na drugim televizijama, odlazili sa njih, i taj proces doživljavamo kao nešto najnormalnije na svetu, proces u kojem ljudi koji vode televizije, i profesionalci koji u njima rade, u nekom trenutku mogu da imaju i različite planove, i različite želje. Rastanak je, u tom slučaju, najprirodnija stvar, i dešava se i bez ljutnje i bez teških reči, a pogotovo bez laži, to jest, bez nepotrebnog pokušaja pronalaženja opravdanja. Mogao je vlasnik televizije najmirnije da nam kaže ono što nedeljama već priča po gradu – da smo mu nas dvoje, jednostavno, preskupi. Taj argument bismo bez reči prihvatili, ljudski bismo se s njim pozdravili i mirno otišli. Njegova je televizija, ima prava da seče troškove, baš kao što ima pravo da se odrekne emisija za koje smatra da su mu nepotrebne. Ono što nema prava, i oko čega se jesmo sa njim sukobili, jeste da emisije koje su nečiji autorski projekat – a Jutro sa Jovanom i Srđanom jeste baš to, naš autorski projekat – on uređuje, određuje ko će da ih vodi i meša se, samim tim u njihov sadržaj.➡️➡️➡️

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

– Ono što vlasnik televizije nema prava, i oko čega se jesmo s njim sukobili, jeste da emisije koje su nečiji autorski projekat – a „Jutro sa Jovanom i Srđanom” jeste baš to, naš autorski projekat – on uređuje, određuje ko će da ih vodi i meša se, samim tim, u njihov sadržaj. Zakon mu to ne dozvoljava, baš kao ni autori koji iole drže do ličnog integriteta – stoji, između ostalog, u njenom javnom obraćanju.

– Napraviti od nas dvoje neke bahate, preskupe i razmažene zvezde nešto je na šta nećemo pristati. Baš kao što nećemo pristati da nas neko otpušta preko „Instagrama” ili bilo koje druge aplikacije, koju, pritom, nije sigurno da baš i zna da koristi. Uostalom, pokazao je to kada je pomislio da „Instagram” služi za otkaze. Za to će svakako odgovarati, na mestu koje je za to i predviđeno – zaključila je ona.

– Nalazim se u neprijatnoj situaciji. U novinama čitam da se svi biju oko mene da radim na njihovim televizijama, a meni niko broj da okrene. Ne daj bože da se bilo kome desi da u 49. godini ostane bez posla. To je katastrofa. Ne znamo zašto su nas otpustili kada smo imali najgledaniju emisiju na „Prvoj”. Grafikon pokazuje da smo mi stub te televizije. Brojke pokazuju da smo najbolji, ne kažemo to mi – rekao je Predojević za „Informer”.

Poznati voditeljski tandem trenutno je bez posla, a postoji mogućnost da karijere nastave samostalno.

Naime, Radio-televizija Srbije, gde su njih dvoje i započeli karijere, želi da vrati samo suprugu Željka Joksimovića, dok za njenog kuma, kako „Kurir” saznaje, nema mesta u njihovom kolektivu. Razlog za to je, kako prenose, kršenje ugovora i Predojevićev sukob s pojedinim kolegama, urednikom, ali i tadašnjim direktorom Aleksandrom Tijanićem. Jovani je ponuda dobrodošla, a kako navodi ovaj list, već je razgovarala sa sadašnjim v. d. direktora Draganom Bujoševićem.

On ima želju da voditeljka ponovo radi na Javnom servisu, ali još uvek pregovaraju oko honorara.

Story.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top