11 neverovatnih stvari koje možete uraditi sa bejbi šamponom

pixabay.com

Lifestyle

11 neverovatnih stvari koje možete uraditi sa bejbi šamponom

Šta je to toliko nežno da njime možete oprati kosu bebe, ali i očistiti kauč? Šampon za bebe!

Jasno je da su ovi šamponi odlični za bebe, a i za roditelje, jer se zna da će kupanje proteći bez suza.

Ali ovaj nežni preparat se može koristiti i za puno toga u domaćinstvu – pranje veša, poda ili čišćenje lica…

1. OPERITE LICE

Ako je ovaj proizvod siguran za kožu vaše bebe, onda je jasno da neće škoditi niti vašoj koži. Dermatolozi često preporučuju da ga koriste osobe koje imaju neke kožne probleme, poput dermatitisa, za pranje lica svakodnevno. Dakle, možete ga bez straha koristiti i vi.

2. SREDSTVO ZA BEZBOLNO UKLANJANJE FLASTERA

Ako niste dovoljno hrabri onda vam ništa ne znači rečenica – samo ga odlepi brzo i gotovo. No, ko voli da skida flastere… Ako niste hrabri, savet je da malo ovog šampona stavite na flaster i nećete niti osetiti da je nestao. Šamponom možete očistiti i višak kreme koji je ostao ispod flastera.

3. PROČISTITE SINUSE

Malo parenja može pomoći da očistite sinuse i možda prestanete da hrčete, ali ako stavite par kapi ovog šampona u vodu koja sadrži i so, možete pripremiti sredstvo koje će vam pomoći ako imate infekciju sinusa, barem tako kaže Mas Takashima, lekar i direktor centra za bolesti sinusa na univerzitetu Bejlor. „Deci govorimo da ruke peru sapunom i vodom, a ne samo sapunom jer će se tako lakše rešiti bakterija, a isto se odnosi i na sinuse“, dodaje i navodi kako se radi o novosti, pa je dobro prvo se posavetovati sa lekarom.

4. TRETIRAJTE MANJE UPALE OKA

Muče vas crveni i otečeni kapci? To je stanje često uzrokovano bakterijama, a simptomi uključuju crvenilo oka, svrab, peckanje, suzenje i stvaranje krmelja. Tretman uključuje jaku higijenu, a vi možete to uraditi pomoću vruće gaze i rastvora u koju ste stavili vodu i šampon za bebe.

5. OČISTITE NAKIT

Dijamanti su vrlo otporni pa nije neobično ako dobijete savet da očistite nakit u vrućoj vodi kojoj ste dodali malo šampona za bebe.

Ali, jeste li znali da možete istim sredstvom oprati i nakit koji nije od zlata ili srebra? Jednostavno pomešajte vodu i šampon i četkicom ili vaticom obrišite nakit koji je naknadno potrebno dobro osušiti krpicom.

6. OPERITE PODOVE

Ako želite smanjiti upotrebu jakih sredstava za čišćenje kuće, razmislite o šamponu za decu. Mnogi će stručnjaci savetovati da za laminate koristite ovo sredstvo, a možete ga pripremiti tako što ćete pomešati 2 kašike šampona i litar vode. Nežno je sredstvo, a sve će dobro očistiti.

7. ČISTITE KOŽNI NAMEŠTAJ I KOŽNE JAKNE

Puno je sredstava dostupno za čišćenje kože, ali često vam nije potreban taj specijalni i često skupocen rastvor. Pomešajte kap šampona i malo vode i suvom krpom očistite nameštaj, a kada su u pitanju kožne jakne, postupak je isti.

8. OPERITE KAŠMIR I VUNU

Kašmir i vuna su osetljivi na vodu, ali šampon za bebe je dovoljno nežan da ih njime možete prati. Jednostavno ih operite na ruke u vodi i šamponu i ostavite da se suše.

9. POPRAVITE RAJSFERŠLUS NA PANTALONAMA

Zapeo je i ne miče se? Stavite malo šampona na njega i tapkajte vaticom. Ako nije pokidan, ovo će vam sigurno pomoći.

10. OPERITE PSA

Naravno da je ono sredstvo koje je sigurno za bebe sigurno i za ljubimce, no kako koža psa ima drugu PH vrijednost, čak i najblaži proizvodi mogu biti štetni. Ali, ako vam se pas upravo uvaljao u nešto smrdljivo i nemate ništa drugo pri ruci, slobodno iskoristite ovaj šampon kako bi ga oprali.

11. OPERITE ČETKICE ZA ŠMINKANJE

Prljave četkice za šminkanje mogu biti leglo bakterija, što može štetiti zdravlju ali i vašem izgledu, a često mogu širiti opasne infekcije poput one uzrokovane bakterijom ešerihajom koli ili gljivicama. Stručnjaci preporučuju da ih perete svakih 10 dana blagim šamponom. Sve što trebate da uradite je da ih isperete dobro i ocediti i pustiti da se osuše.

Ordinacija.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top