Ova imena su pravi magnet za sreću

pixabay.com

Kuća i porodica

Ova imena su pravi magnet za sreću

Proverite da li nosite ime koje privlači radost

Psiholog Olga Romaniv iz Rusiej izdvojila je osam prelepih imena za bebe koja donose sreću u životu. Možda je među njima vaše ili ime vašeg deteta?

Kada birate ime za bebu, važno je da saznate sve detalje i značenja, kao i da saznate njegovo poreklo.

Na kraju krajeva, značenje imena određuje kakvu energiju ono nosi u sebi, a samim tim i kako će uticati na sudbinu čoveka.

Olga Romaniv, psiholog i pisac, rekla je koja imena, po njenom mišljenju, sadrže posebnu moć.

Muška imena koja donose sreću

Kada se dečak rodi u porodici, roditelji ga vide kao pravog muškarca – hrabrog, odlučnog, ljubaznog i snažnog. Da bi se ove osobine razvile kod deteta, psiholog savetuje da ga nazovete imenom koje nosi energiju plemenitosti i pobede.

Aleksandar
Aleksandar je „branilac“. On je snažan, ljubazan i plemenit sin. Dečaci sa ovim imenom uživaju nesporni autoritet među vršnjacima, a kada postanu odrasli muškarci – među ženama.

Vasilije
Vasilije u prevodu sa starogrčkog znači „carski“ ili „car“. Dečaci sa ovim imenom imaju vrlo snažan karakter, a poznati su po svojoj strpljivosti. Aktivni su, društveni i retko im je dosadno. Čak i u detinjstvu Vasilije više voli da preuzme inicijativu u svoje ruke i postigne svoje ciljeve. A odrasli muškarci sa ovim imenom poznati su po besprekornom moralnom ponašanju.

Vladimir
Istoričari još nisu odlučili odakle potiče koren ovog imena. Postoje dve teorije: da je starogermansko i staroslovensko ime. Značenje imena je „ onaj koji vlada svetom“. Dečaci sa ovim imenom su obično društveno aktivni. A odrasli Vladimir je snažan vođa, čija mišljenja slušaju oni koji ih okružuju.

Ženska imena koja donose sreću
Mnoga ženska imena nose koren muškog imena, čije se značenje i karakteristike takođe ogledaju u sudbini njegovog vlasnika. Ali želite da vaša devojčica bude srećna, nežna i ženstvena u budućnsoti, evo koja imena će joj pomoći da postane upravo takva.

Anastasija
Žensko ime Anastasija u prevodu znači „besmrtna“ ili „vraćena u život“. Muško ime Anastas, od kojeg Anastasija potiče, danas je zaboravljeno. Ali žensko je postalo veoma popularno. Devojčica sa takvim imenom moći će da savlada sve poteškoće i iskušenja, koja joj se nađu na životnom putu, sa velikim osmehom. Odrasla Anastasija je snažna žena koja istovremeno ostaje nežna i puna ljubavi. Takođe, divna je majka!

Marija
Ime Marija u prevodu sa hebrejskog znači dama „dama“. Po izgledu se može činiti da Mariju u životu prati apsolutna sreća, koju joj je sudbina poklonila. Međutim, ako dobro pogledate, postaje jasno da je cela stvar u tome što Marija sama kontroliše svoju sudbinu. Veoma je vesela, razigrana i energična. Takva devojka može naći rešenje za bilo koji problem.

Viktorija
Žensko ime Viktorija znači – „pobeda“. To znači da će se u životu male Viktorije, ali i odrasle žene, nizati pobede u svim sferama, ljubavi, karijeri, sportu – u svemu, šta god radila!

Telegraf.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top