Napraviti tri leće je lakše nego što ste mislili: Ukus kao iz najbolje poslastičarnice

youtube/printscreen

Kuća i porodica

Napraviti tri leće je lakše nego što ste mislili: Ukus kao iz najbolje poslastičarnice

Kolač koji svi vole

Za svaku proslavu, rođendan, ili ovičan nedeljni ručak možete da spremite tri leće ili „tri mleka“ kao poslasticu.

Osvežavajući kolač će sigurno oduševiti sve goste i ukućane, a vama neće oduzeti više od 45 minuta da ga spremite.

Sastojci:
Za koru:
6 jaja
200 g šećera
200 g brašna
200 g griza
1 kesica praška za pecivo

Za preliv:
1 l mleka
500 ml slatke pavlake
150 g mleka u prahu

Za karamel:

200 g šećera
200 ml slatke pavlake
30 g maslaca

Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 200 gr šećera, dodavati jedno po jedno muteći 6 žumanca. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna. griza i praška za pecivo. Dobro izmešati i staviti u pleh veličine 20×35 cm prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta.

U posudu staviti mleko i slatku pavlaku da provri i dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom da nema grudvica. Koru ohladiti da bude maka izbockati štapićem za ražnjić i sipati vrelo mleko kutlačom i ostaviti da kora upije i ohladi se.

U suvu posudu staviti 200 gr šećera, karamelisati u svetlo braon boju, dodati 200 ml slatke pavlake i na tihoj vatri kuvati mešajući žicom da se karamel istopi i na kraju dodati 30 gr maslaca. Preliti kolač, dobro ohladiti pa seći.

Prijatno!

Telegraf.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top