PUN MESEC, PLAVI MESEC, RETROGRADNI MERKUR.. Astro prognoze za oktobar 2020.

pixabay.com

Lifestyle

PUN MESEC, PLAVI MESEC, RETROGRADNI MERKUR.. Astro prognoze za oktobar 2020.

Donosimo vam pregled planetarnih kretanja u oktobru s naglaskom na najznačajnije položaje planeta po znakovima

U oktobru će se pojaviti dva puna Meseca, u Ovnu od 2. i u Biku 31, od kojih se u anglosaksonskoj tradiciji onaj drugi zove plavi Mesec. Venera će leteti Devicom od 2. do 28. oktobra, a Merkur kreće retrogradno 14. oktobra i dve nedelje kasnije nakratko se vraća u Vagu.

Venera u Devici daje vam razuman i praktičan pogled na ljubavne odnose. Veze koje ne funkcionišu i ne donose korist partnerima naći će se na klizavom terenu. Ova Venera odraziće se i na profesionalnu scenu, ulivajući ljudima veću samodisciplinu i volju za obavljanje rutinskih poslova.

U sredu 14. oktobra Merkur se prividno okreće unazad, a od 28. se na nedelju dana vraća na zadnje stupnjeve Vage. Do kraja retrogradacije u novembru povoljnije je dovršavati već započeto, obavljati provere i popravke umjesto ulaziti u nove poslove ili profesionalne odnose.

Mlad Mesec 16. oktobra u Vagi uobičajeno je pogodan za ljubavne izjave, prosidbe ili započinjanje veze, ali ove je godine ta mesečeva faza malo prigušena zbog retrogradnog Merkura. Ako ste rođeni pet dana pre ili posje 16. oktobra, januara, aprila ili jula, vaš će ljubavni pokušaj biti ili senzacionalan uspeh ili fijasko.

U četvrtak 22. oktobra Sunce ulazi u Škorpiju, započinjući razdoblje unutrašnjih borbi i preobražaja na bolje ili lošije. Venera se 28. seli u Vagu, čineći vas predusretljivijima i spremnijima na pregovore i kompromise. Istog dana retrogradni Merkur takođe ulazi u Vagu, ali iz obrnutog smera, iz Škorpije. U Vagi će se zadržati kratko, tako da njegov uticaj kroz taj znak neće biti zapažen.

Oktobar se završava ‘plavim’ punim Mesecom u Biku. Drugi puni Mesec u istom kalendarskom mesecu naziva se plavim i nema nikakvo posebno značenje.

Tportal.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top