HOROSKOP ZA MESEC LJUBAVNE GLAVOBOLJE!

pixabay.com

Ljubav i seks

HOROSKOP ZA MESEC LJUBAVNE GLAVOBOLJE!

Tamo gde traje ljubav, sloboda joj čuva leđa. Sve dok postoje kalkulacije, ljubav ne može donijeti ispunjenje. E pa, ako ste mislili da ljubav i kalkulacija nemaju nikakve veze, prevarili ste se. Procena ljubavi je drugo ime za Veneru u znaku Device. Spremimo se na mesec dana “ljubavne glavobolje”.

Venera je 2. oktobra 2020. godine završila svoj tranzit kroz znak Lava, gde je emocije pokazivala naširoko. Iz vatrenog Lava ušla je u zemljani, praktični znak Device i svoju demonstraciju ljubavi svodi na minimum. U Devici će se zadržati do 28. oktobra.

Venera u Devici je Venera u padu, mesto gde se ne oseća dobro, gde ne može pokazati svoje prave vrednosti i lepotu, pa očekujte period krajnjeg ograničavanja emocija. U prostoru navika, obaveza, kalkulacije, sitničavosti, prizemnosti, skeptičnosti, kritičnosti, nikada neće pokušati da vas impresionira poklonima i velikim obećanjima, kao što je slučaj sa onom u Lavu. Njeni pokloni nijesu ekstravagantni, ali su velikodušni. Ovo je Venera koja će istinski brinuti za onoga koga voli i obraćati pažnju na detalje iz njegovog života.

Devica je zemljani znak pa Venera u ovom elementu naglašava potrebu za razumnom manifestacijom ljubavi. Kako to nije moguće, ovde su u sukobu razum i emocije. Osobe koje u svom natalu imaju ovu Veneru nikada se ne zanose. One vode neprestanu borbu između želje za ljubavlju i kontrolom nad istom.

Ovde su emocije stavljene na papir pa se promišlja o njima, uvodi logika, analizira svaki detalj. Ovo je Venera koja se nikada neće zaleteti, već će dobro odmeriti sa kim će ući u emotivnu priču, pa strpljenje druge strane može da popusti. Ipak, vredni su čekanja, jer oni svemu pristupaju smisleno i imaju visoke kriterijume.

Ovo su dosta stidljivi i zatvoreni ljudi koji se nikad ne opuštaju. Osećanja ne pokazuju javno, ali su lojalni i odani, vrlo osetljivi i kreativni. Igraju na sigurno, ne ulaze u igru ako unapred nemaju garanciju, pa su vrlo često usamljenici koji u nemogućnosti da vide krajnji ishod, ne čine poteze.

Vrlo čudno, ljubav i zainteresovanost pokazaće stalnim kritikovanjem. Oni ne kritikuju onoga do koga im nije stalo, jer u tom slučaju uopšte i ne primjećuju detalje. Kada vole, ništa im ne promiče. Zapamtiće svaki važan datum. Voleće kod vas ono što drugi ni ne primećuju da posedujete. Ljubav će pokazivati nespretno, praktičnim gestovima i neizmernom dobrotom.

Ono što kod njih najviše prija jeste činjenica da se pored njih osećate bitnim. Ovo je Venera koja je uvek na usluzi svima koji joj znače. Ona brine, prinosi vam hranu, zove da proveri da li ste dobro, umara se da ne umori vas. Nikada vam neće reći da vam haljina stoji lepo ukoliko misli da u njoj izgledate loše.

Pričaće sa vama telefonom dok ne oseti spokoj sa druge strane žice. Radovaće se vašim uspesima kao sopstvenim i ponositi se vama. Savetovaće uvek rado kako da rešite problem ili sastavite razlupani život. Svakoj osobi na ovom svetu potreban je prijatelj sa ovakvom postavkom Venere, jer imati njega znači nikada ne biti sam.

Zbog svog lošeg dostojanstva u Devici, Venera neće imati mogućnost da pokaže svoju pravu prirodu pa ćemo, za vrijeme ovog tranzita, svoju pažnju usmjeriti na loše ili realne stvari koje su prisutne u našim odnosima.

Pitaćemo se narednih mesec dana – Da li ljubav ima rok trajanja? Čarolija nestaje i na površinu izlazi su(ro)va realnost.

Mnogi parovi će ugledati nepoznato lice na jastuku pored sebe. Pa će se pitati kada je ta agonija počela. Da li smo sve vreme ulagali svoju energiju u iluziju koja nema oblik?

Venera u Devici traži oblik! Ona ne podnosi ništa što nije jasno, precizno, unapred utvrđeno. U prostoru koji nema zaključak, raste njena nesigurnost. Zato se pripremite za period velikih analiza odnosa, procenu ljubavi i kalkulisanje istom, koliko god vam to neprirodno zvučalo. Došlo je vreme suočavanja sa realnošću, a samim tim i pucanja mnogih veza koje počivaju na lažnim ili nestabilnim osnovama. S druge strane, mnogi će partnerove poslovne obaveze smatrati glavnim krivcem za gašenje strasti.

Stavićete na papir svoju vezu i kao u matematici izvesti računicu. Ili ćete prosto napraviti listu za i protiv života sa partnerom. Koliko se partner uklapa u vaš plan? Da li su vam isti ciljevi? Ovo je posebno značajno za one koji imaju ASC u Devici ili Veneru u ovom znaku, jer će oni najviše analizirati odnose i potencijalne ljubavne priče. Analiziraćemo i svoje ljubavne želje i zapitati se šta zaista vredi i šta nam je potrebno.

Ulaskom Venere u Devicu uglavnom ćemo imati skladne Venerine aspekte, izuzevši opoziciju sa Neptunom.

– 11. oktobar Venera trigon Uran

– 12. oktobar Merkur sekstil Venera

– 18. oktobar Venera opozicija Neptun

– 19. oktobar Venera trigon Jupiter

– 21. oktobar Venera trigon Pluton

– 24. oktobar Venera trigon Saturn

– 28. oktobar Venera ulazi u Vagu

Venera će 11. oktobra praviti trigon sa Uranom u Biku, pa ljubav dolazi iznenada, tamo gde se najmanje nadate ili u odnosu u kome ste počeli gubiti strpljenje. Ovo su i trenuci kada se rađaju nekonvencionalne ljubavi, drugačije, originalne, sa ljudima iz daljine, slobodne, bez okvira i stega i samo takve mogu uspeti.

Ljubavi čija konekcija nastaje putem interneta, društvenih mreža, u krugu prijatelja ili se prelazi granica prijateljstva pa prijatelji izjavljuju ljubav. Ovo je aspekt koji budi želju da se proba nešto novo, drugačije, eksperimentisanje sa fizičkim izgledom, hobi koji postaje zanimanje, kreativnost koja iznenada nalazi put i razbija rutinu. Uran je retrogradan, pa vas može iznenaditi glas od osobe iz prošlosti.

Emocije ćemo meriti i vagati, pa se više puta zamisliti koliko smo ljubavi pružili, a koliko iste dobili zauzvrat. Dispozitor ove Venere je Merkur, koji 14. oktobra kreće retrogradno, pa će vam neki emotivni odnos iz prošlosti biti glavna pokretačka snaga, a moguće je i da ćete imati priliku da kažete nešto što je ostalo nedorečeno, da vam neki dug bude vraćen ili uspostavite neki dogovor koji je negde ranije započet ali nije realizovan.

Venera će 18. oktobra biti u opoziciji sa Neptunom. Neptun idealizuje, preteruje, romantizuje priče i izbjegava realnost, pa budite na oprezu jer će mnogi radije prihvatiti laž kao odbrambeni mehanizam, nego istinu koja boli. Retrospekcije i vraćanje u prošlost je neminovno, s obzirom na to da je Neptun retrogradan, ali i ponovno razočaranje u postupke neke osobe iz prošlosti kojih ste bili svesni i do sada, ali ste izabrali bijeg od realnosti. Prihvatite realnost i svako razočaranje kao iskustvo koje nas čini jačim i ukazuje nam i na naše greške.

Regeneracija na emotivnom planu koja je, ruku na srce, potrebna većini, imaće priliku da se desi kada Venera bude pravila aspekt trigona sa Plutonom (21. oktobar) i Saturnom (24. oktobar). Konačno ćemo se suočiti sa svojim osećanjima, pogledati srcu u oči, odbaciti strah, paranoju i brigu i prelomiti za neke nove dane.

Nove osobe dolaze tek kad stare pustimo iz srca. Ovo su dani kada se ljubav podiže na viši nivo, trenutak kada shvatimo ko je osoba sa kojom želimo da trajemo kroz vrijeme, aspekt koji rađa ozbiljne odnose sa stabilnim, iskusnim partnerima i onima koji znaju šta žele.

Kako je Devica ekspert za detalje, obratićemo više pažnje na sitnice koje život znače. Ovo je vreme kada ćemo biti na usluzi drugima. Oslušnite da li ste nekome potrebni i izađite u susret koliko ste u mogućnosti. Vi ćete se bolje osećati. Prihvatite kritike i popravite stvari koje se mogu popraviti. Rešavajte sve razgovorom i trudite se da se osećate korisnim.

Tranzit Venere kroz znak Device definitivno donosi mnogo energije usmerene na rad, ali i mnogo lepih momenata upravo na radnom mestu. Dosta veza otpočinje upravo preko posla, sa kolegama. Možda i neka emotivna veza sa osobom koju poznajete ili upoznajete preko posla. Period je dobar i za zapošljavanje, posebno ako je vaš podznak Bik, Vaga (Venera vladar ascendenta) ili Devica. Puno ćete raditi, biti rob obaveza i odgovornosti, a malo zanemariti opuštanje, zabavu i uživanje.

Zato, upozoreni, iskoristite ovaj period da unesete malo boja u svoje radno okruženje, popravite neke loše odnose i osećate se prijatnije.

Povoljan je period i za ulepšavanje svakodnevne rutine, obnavljanje garderobe, novi režim ishrane, dijete, posete lekarima, boravak u prirodi i obavljanje svih onih poslova koje ste ostavili za neke druge dane. Ti dani su upravo došli i donose logičnost, organizaciju, analizu, odgovornost, rad i čistoću. Pokrenuće nas ova energija da ustanemo iz kreveta, organizujemo sebe, sredimo sobu, radni prostor, ljubav i život.

Ova Venera voli male stvari i jednostavan život, pa uživajte u malim stvarima koje život znače. Ne možete uticati na krajnje rezultate, ali možete u trenutku dati sve od sebe. Ako pogrešite, znate da ste pokušali. Ako ne pokušate, pitaćete se da li ste pogrešili.

Tekst: Jovanka Blagojević

Izvor: Astro portal

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top