Kada probate čokoladnu krempitu zaboravićete na originalni recept

pixabay.com

Kuća i porodica

Kada probate čokoladnu krempitu zaboravićete na originalni recept

Ako volite kremipite čekajte da probate čokoladnu verziju ovog kolača.

Priprema je slična, prilično je jednostavna a efekat neverovatan jer, da se ne lažemo, sa čokoladom je sve bolje!

Potrebno:

Za koru:

– 40 komada običnog keksa

– 2 kašike smeđeg šećera

– 2 kašike maslaca, rastopljenog

– 1 belance

Za fil:

– 2 šoljice nemasnog mleka

– 2/3 šoljice šećera

– 1/3 šoljice kakaa

– 3 kašike kukuruznog skroba

– 1/8 kašičice soli

– 1 jaje

– 60g seckane čokolade

– 1 kašičica ekstrata vanile

– 1 1/2 šoljice slatke pavlake

– 3/4 kašičice narendane čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu. Za koru, sameljite keks u posudi za mlevenje. Dodajte 2 kašike smeđeg šećera, maslac, jaja i belance; Izmiksajte i ujednačite smesupa je utisnite u okrugli pleh za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite na 250 stepeni 15 minuta pa ohladite.

Za fil pomešajte 1/2 šoljice mleka, 2/3 šoljice šećera, i naredna četiri sastojka po redu u receptu u veliku činiju, i dobro ih umutite.

Zagrejte 1 1/2 šoljice mleka . Skloniti sa vatre. Postupno dodajte vruće mleko u prethodnu smesu, neprestano miksajući. Vratite smesu na srednje jaku vatru. Dodajte naseckanu čokoladu pa kuvajte na srednje jakoj vatri oko 5 minuta, stalno mešajući. Na manjoj temperaturi kuvajte još 2 minuta. Ssklonite sa vatre i dodajte ekstrat vanile. Ulijte smesu u pripremljenu koru, a zatim pokrijte plastičnom folijom. Ostavite tako tri sata da se ohladi pa premažie pavlakom i pospite rendanom čokoladom.

Izvor: Noizz Food

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top