Dr Danica Grujičić: Kako prepoznati prvi znak tumora na mozgu kod bližnjih i da li soda bikarbona leči rak!

youtube/printscreen

Lepota i zdravlje

Dr Danica Grujičić: Kako prepoznati prvi znak tumora na mozgu kod bližnjih i da li soda bikarbona leči rak!

Ovo možete da primetite samo ako se dobro poznajete

Gostujući u jutarnjem programu Prva TV, prof. dr neurohirurg Danica Grujičić govorila je, između ostalog, i kako možete da proznate tumor na mozgu kod bliskih osoba koje dobro poznajete.

„Kada je reč o tumorima mozga, tu su fine psihičke promene koje mogu da primete ukućani, oni koji dobro znaju neku osobu. Kada neko počne da priča viceve koji uopšte nisu karakteristični za njega, kada se ponaša na način koji mu nije svojstven, kada ispoljava osobine koje nikada nisu bile sastavni deo njegove ličnosti, tog trenutka treba uraditi prvu dijagnostiku. Nažalost, to se ne dešava, obično se protumači te da je neko imao smrtni slučaj, da se posvađao sa suprugom…“, objasnila je doktorka Grujićić, načelnica Centra za neuroonkologiju Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Ovom prilikom ona je prokomentarisala i navode koji se povlače po medijima o lečenju kancera sodom bikarbonom, a koje je navodno izrekao dr Branimir Nestorović.

„Ne verujem da je tako rekao, ali soba bikrabona ima svoje pozitivne osobine, kod kiseline u želucu i tako dalje. U prirodi postoji masa supstanci koje mogu da pomognu. Čaj od nane, kamilice kada vas boli stomak… Ali nikada nije urađena studija zašto, to pijemo jer smo tako naučeni,“ ubeđena je doktorka.

TV Prva / Jutro

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top