Roditelji, OBRATITE PAŽNJU! Prepoznajte prve simptome KORONA VIRUSA kod dece

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Roditelji, OBRATITE PAŽNJU! Prepoznajte prve simptome KORONA VIRUSA kod dece

Početak školske godine i grupisanje dece u školama donose opasnost od bržeg širenja ovog smrtonosnog virusa, posebno tokom perioda sezonskog gripa i prehlade.

Deca zaražena korona virusom najčešće su bili potpuno bez simptoma, što je predstavljalo veliku opasnost za roditelje i starije članove porodice. Ipak, studije su otkrile da su gastrointestinalni simptomi poput proliva i povraćanja najčešći simptomi infekcije Covid-19 virusa kod dece koja su pokazivala simptome.

Navedeni simptomi bili su češći od kašljanja ili promene osećaja ukusa ili mirisa, pokazao je naučni institut univerziteta Cardiff i Vale u Velikoj Britaniji u okviru Rapid-19 studije.

Više od polovine zaražene dece, koje je obuhvatilo istraživanje, nije imalo nikakve simptome bolesti.
Studija Rapid-19 započeta je još u maju mesecu, a naučnici u okviru nje pokušavaju da procene koliko je britanske dece do sada imalo Covid-19 virus kako bi otkrili simptomatologiju infekcije, kao i da li deca imaju antitela koja mogu sprečiti zarazu.

Rezultati studije

Čak sedam odsto dece bilo je pozitivno na antitela nakon prvog talasa pandemije, što je indikator prethodne zaraze korona virusom. Više od polovine zaražene dece nije imalo nikakve simptome bolesti.

Naučnici su otkrili i da nema razlike u pronalasku dokaza prethodne infekcije kod dece u dobi iznad ili ispod 10 godina starosti. Otkriveno je i da asimptomatska deca jednako razvijaju antitela protiv novog korona virusa kao i simptomatska deca.

Novosti Magazin

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top