Kako izgleda veza sa psihopatom? Obratite pažnju na ove znakove!

pixabay.com

Ljubav i seks

Kako izgleda veza sa psihopatom? Obratite pažnju na ove znakove!

Često u našoj vezi postoje problemi i stvari za koje se upinjemo da otkrijemo „odakle dolaze“, a uzrok možda leži u mentalnom sklopu našeg partnera

Ljudi koji se smatraju psihopatama bore se sa iskazivanjem različitih vrsta emocija, naročito empatije, tuge i straha.

I psihopate mogu da se zaljube- Oko 1 % populacije može biti psihopatično, pokazala su istraživanja, piše sajt Bright Side.

Međutim, psiholozi veruju da se oni mogu zaljubiti kao i svi m, ali načini na koje izražavaju svoja osećanja i komuniciraju u odnosima su različiti.

Kada se psihopata zaljubi, evo šta se dešava:

1. Psihopate mogu biti u stanju da vole druge osobe

Psiholozi sugerišu da postoje različiti nivoi psihopatije. Ako osoba ne pokaže teške znakove psihopatije, veća je verovatnoća da će moći da se zaljubi. Psihopati se takođe može osećati usamljeno i imaju želju da budu voljeni. Međutim, teško im je da uspostave zdrav odnos zbog nedostatka emocionalne vezanosti i nesposobnosti da se otvore drugoj osobi.

2. Njihovi odnosi se zasnivaju na različitim razlozima od tradicionalnih

3. Psihopate mogu da žude za ljubavnim vezama, ali retko mogu da ih i ostvare

A to sve zbog nesposobnosti da pokažu empatiju i emocionalnu privrženost…

4. Psihopate ne mogu da daju emocionalnu podršku svom partneru

Istraživanja pokazuju da psihopate mogu voditi računa o drugim ljudima, ali samo u slučajevima kada to rade voljno i uložili su dovoljno napora da nauče kako biti empatični.

5. Psihopate više vole kratke veze

Zbog nemogućnosti da se emocionalno udube, psihopate preferiraju kratke veze. Do braka skoro da i ne dolazi, jer ne mogu da pronađu odgovarajućeg partnera.

6. Psihopate znaju kako da manipulišu partnerima i to čine maestralno

Lako čitaju druge ljude, pa znajući njihove namere, oni njima manipulišu. Zapanjujuće je što ne osećaju nikakvu krivicu kada to rade: psihopate su smocentrični i uopšte im nije stalo do nevolje koju njihovi postupci mogu da prouzrokuju drugima.

7. Njihova ljubav može biti destruktivna

Psihopate imaju veću verovatnoću da deluju na impulsivan način i da budu emocionalno nedostupni. Imati manipulatora i emocionalno hlandu osobu pored sebe može biti pogubno za psihičko stanje ljudi, što doprinosi nestabilnoj i nedostupnoj vezi.

8. Njihova osećanja se mogu poboljšati tokom vremena

Kada su dovoljno motivisani, psihopate mogu da poboljšaju svoje ponašanje. Psiholozi veruju da ih romansa i komunikacija sa ljudima koji iskazuju ljubav prema njima mogu naučiti da budu više empatični pream drugim ljudima i poboljšaju svoje socijalne veštine.

Ako ste ikada bili u vezi sa osobom koja je pokazivala znake psihopatije?

(Stil.kurir.rs/Besnopile)

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top