Ivona Aleksić: Moj život nije savršen, ali je onakav kakvim sam ga zamišljala

Kuća i porodica

Ivona Aleksić: Moj život nije savršen, ali je onakav kakvim sam ga zamišljala

Ivona: Živim sa čovjekom koji ima iste želje i poglede na svijet kao ja i mislim da mi je to dobar temelj za sve što sam izgradila do sada i što ću tek da izgradim. Ljubav me pokreće.

Zato što voli mame zmajeve, mame lavice i snažne žene koje umeju da neguju svoju ljubavnu i porodičnu bajku, Lola je pozvala Ivonu Aleksić da se upiše u njen leksikon.

Kao mama tri djevojčice, Ivona kaže da je učiteljica koja se pretvorila u domaćicu, a zapravo gradi jedan zanimljiv i inspirativan život o kome piše na svom instagram profilu frau.Aleksic. Na svom intrigantnom i nežnom životnom putovanju napisala je Lolama nešto za početak.

Napiši Lolama nešto za početak.

Lolamagazin mi je tik pored srca, jer znam da je jedna, meni jako bitna osoba, obožavala da čita sve ovdje napisano.

Voljela bih da može pročitati i sve što ja napišem sada.

Da li se još sjećaš prvog broja svog fiksnog telefona i da li ti nedostaje tvoja soba u Bijeljini?

Pamtim sve brojeve telefona, pa i svoj fiksni. Soba u Bijeljini mi ne nedostaje toliko, jer sam odrasla u Ugljeviku (malo mjesto nadomak Bijeljine) i više emocija imam prema tom mjestu, nego prema Bijeljini. Zanimljivo je da i dan danas kada sanjam nešto i u tom snu se vraćam kući, uvijek se vraćam kući u Ugljeviku, gdje sam najduži vremenski period i živjela.

Koja ti je najdraža rođendanska uspomena?

ivona

Foto: Ivona Aleksić, privatna arhiva

Rodjena sam 1. januara i na moj rodjendan je uvijek posebna i vesela atmosfera, novogodišnja. Svaki rodjendan mi je baš specijalan, ali otkako sam se udala dobijam pisma od muža i djece za svaki rodjendan i to bih svakako izdvojila.

Da imaš magičnu moć – koja bi to bila?

Što se tiče magičnih moći, moje želje se mijenjaju u zavisnosti od toga kakva su mi djeca. Nekad bih bila nevidjljiva, nekad poželim da imam 12 ruku i da letim. Šalim se. Voljela bih da imam moć da izliječim ili oživim ljude.

Kako su društvene mreže promijenile tvoj život?

Društvene mreže su mi pomogle da se ne osjećam usamljeno u trenutku kada sam se preselila u Švajcarsku. Tada su i počele aktivnosti na mom instagram profilu. Imala sam mnogo vremena, a nikoga svog u blizini.

Nisu znatno promijenile moj život, samo su mi omogućile da na lakši način realizujem svoje zamisli i planove, a imam ih još.

Tvoj je život Švicarska – kako si napravila da bude savršen?

ivona

Foto: Ivona Aleksić, privatna arhiva

Moj život nije savršen, ali je onakav kakvim sam ga zamišljala. Ne bih ništa dodala, niti oduzela u ovom trenutku. Živim sa čovjekom koji ima iste želje i poglede na svijet kao ja i mislim da mi je to dobar temelj za sve što sam izgradila do sada i što ću tek da izgradim.

Živim sa čovjekom koji ima iste želje i poglede na svijet kao ja i mislim da mi je to dobar temelj za sve što sam izgradila do sada i što ću tek da izgradim.

Ljubav me pokreće.

Koliko se razlikuje roditeljstvo u Švicarskoj od onog na našim prostorima?

ivona

Foto: Ivona Aleksić, privatna arhiva

Smatram da su Švajcarci malo opušteniji narod od nas Balkanaca, u svakom smislu, pa i u roditeljstvu.

Kada bi mogla da putuješ kroz vrijeme i vratiš se na prvi sastanak sa svojim suprugom šta bi mu rekla?

Kada bih se vratila na prvi sastanak sa Milutinom rekla bih mu da je najbolje vaspitan muškarac od svih koje sam u životu srela.

I danas mu to često kažem.ivona-aleksic

Foto: Ivona Aleksić, privatna arhiva

Koja ti je knjiga omiljena i zašto? Koju knjigu tvoje djevojčice najviše vole?

Omiljena knjiga mi je “Zločin i kazna” od Dostojevskog. Knjiga koja me je najviše zaintrigirala i koja mi je toliko držala pažnju da sam je pročitala za nepuna dva dana. Podsjeća me na srednjoškolske dane.

Volim čitati i ljubavne romane (vječiti romantik). Žao mi je što sada nemam mnogo vremena da čitam. Moja djeca mnogo vole knjige, a omiljene su im sve one čiji su likovi princeze i životinje.

Šta je to što te uvijek razveseli, a šta te u svakom trenutku može iznervirati?

Razveseli me sunce. Ne postoji ništa što bi me baš u svakom momentu moglo iznervirati, ali generalno ima dosta stvari koje me nerviraju. Mogla bih nabrajati do sutra.ivona

Foto: Ivona Aleksić, privatna arhiva

Da li imaš svoj moto koji te vodi u svakom trenutku?

Nakon odredjenih stvari koje su mi se desile u životu vodim se onim “samo da smo svi zdravi i na okupu”. Ništa mi više nije potrebno.

Napiši Lolama nešto za kraj.

Drage Lole, hvala što ste odvojile vrijeme i pročitale sve moje odgovore. Šaljem vam virtuelni zagrljaj.

Izvor: Lola Magazin

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top