Kad Naomi Kembel kaže šta treba da radite – tu nema mesta za grešku

Printscreen

Lepota i zdravlje

Kad Naomi Kembel kaže šta treba da radite – tu nema mesta za grešku

Slavna manekenka u 50. godini izgleda perfektno, a sada je otkrila i kojim bjuti ritualima duguje svoj mladalački izgled.

Kad se pomene lepota, mnogi prvo pomisle na Naomi Kembel. Počela je da se bavi manekenstvom sa 15 godina, a status supermodela stekla je kada je postala prvi crni model na naslovnici francuskog Voga. Svojom pojavom i saradnjom sa najvećim svetskim dizajnerima obeležila je čitavu jednu dekadu, a sve do danas uspela je da zadrži lepotu i izgled koji je imala na vrhuncu karijere.

Manekenka je nedavno napunila 50 godina i čitaocima Voga otkrila nekoliko tajni svog fenomenalnog izgleda.

Nikada ne preskače skidanje šminke

– Svakodnevno čistim kožu, a svake večeri pre spavanja skidam šminku. Kad se bavite javnim poslom, lice mora biti našminkano, a sva ta šminka prodire u pore. Kad ne radim, trudim se da se uopšte ne šminkam. Prija mi da moja koža bude čista, bez ikakve šminke – kaže manekenka.

Oslanja se na hidratantnu kremu

Hidratacija je za nju najvažnija, a savet da uvek vodi računa o vlažnosti kože lica i tela dobila je od svoje majke. O svojoj koži počela je da brine još u detinjstvu, pre nego što je počela da se bavi modelingom.

Preferira sjajnu kožu

Naomi voli da njena koža bude blistava i sjajna. Kako ističe, suva, mat koža doprinosi starijem izgledu.

Ovlaživač sa cinkom

Svoje ulepšavanje Naomi započinje prskanjem lica ovlaživačem na bazi cinka. On ima antiinflamatorna svojstva i pomaže u sprečavanju nastanka akni.

Pre nanošenja seruma, uvek koristi roler za lice

Nakon nanošenja spreja sa cinkom, Naomi preko lica prelazi dermarolerom jer na taj način koža mnogo bolje upija hidratantne serume. Prema rečima dermatologa, to je sasvim opravdano. Upotreba rolera apsorpciju hranljivih materija povećava sa 4% na čak 70%.

Lepotaizdravlje

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top