‘ZNAŠ, JA NEMAM DECU…’ OVE REČI PAVLA VUISIĆA NJEGOV KOLEGA NIKAD NEĆE ZABORAVITI…

Printscreen

Poznati

‘ZNAŠ, JA NEMAM DECU…’ OVE REČI PAVLA VUISIĆA NJEGOV KOLEGA NIKAD NEĆE ZABORAVITI…

Voji Brajoviću je ove godine pripala počasna titula laureata priznanja koje nosi ime po glumačkom bardu Pavlu Vuisiću, koje dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije na Filmskim susretima u Nišu, te se 71-godišnji glumac prisetio druženja sa pokojnim kolegom.

Njih dvojica su se upoznali 1971. godine prilikom Vojinog debija u TV filmu „Šešir profesora Koste Vujića“, u kom je Vuisić igrao glavnu ulogu, a Brajović matematičara Mihajla Petrovića – Miku Alasa.

– Još tada sam uvideo kakav je Paja profesionalac i perfekcionista. Nekoliko godina kasnije, kada smo snimali „Porobdžije“ u Mostaru, zaseli smo u pauzi, družili se, pričali, nešto sam se zamislio i rekao mu: „Ja sam ustvari shvatio kakav si ti štreber!“. Ljudi su verovali da on to tako lako radi, da ne glumi nego da živi svoje uloge, ali on je bio odgovoran i studiozan – počeo je prisećanje glumac za „Gloriju“.

– Pitao me je: „Kako to misliš štreber?“. Objasnio sam mu da se sećam da smo u „Šeširu“ jednu scenu snimali 17 puta. U toj sceni ja sviram violinu, Milan Caci Mihailović peva, a Pavle stoji. Njegov zadatak je bio samo da nas sluša. 17 puta nas je vraćao da ponovimo kadar jer nije bio zadovoljan sobom kako nas sluša – dodao je Voja.

– Na to je imao spreman odgovor: „Znaš, ja nemam decu, ali postoje deca kojoj se čini da je dobro ovo što ja danas radim i neću da se sutra razočaraju“.

Puls

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top