Ako ne znate da prihvatite kritiku, nikad nećete uspeti u životu!

pixabay.com

Lifestyle

Ako ne znate da prihvatite kritiku, nikad nećete uspeti u životu!

Dobro zapamtite ovo

Da li vam je neko nekad rekao da loše podnosite kritike? Ako burno odreagujete na svaku kritiku, pa i onu dobronamernu nikad nećete napredovati u životu, kažu psiholozi.

Evo kako oni to objašnjavaju:

Zapravo, prirodno je gajiti odbojnost prema kritikama. Naš mozak automatski reaguje na kritiku gardom u prvi mah, ali taj instinkt treba kontrolisati jer nam može pomoći u životu.

Kritika sa sobom nosi mnoge prednosti. Ako obuzdamo našu prirodnu tendenciju da se od njih branimo i drage volje ih prihvatamo, postaćemo uspešniji.

Kritike nas vodi na sledeći nivo

Mislite na ovaj način: kritike vam pomažu da se poboljšate, a ne da vas pomere nazad.

Svi mi tražimo put u životu i sasvim je noramlno da se nekad izgubimo. Iako nam je teško da priznamo, svi imamo puno toga da naučimo još i upravo kritike mogu da nas usmere na dobar put. Potrebni su nam ovi signali da bismo napredovali.

Zamislite da stvarate određeni proizvod, ili da pišete članak, ili ulazite u određeni odnos bez ikakvog podsetnika. Kako bismo onda znali da li smo na pravom putu ili ne?

Kritike nam daju potrebne informacije za uspevanje u svakom aspektu života.

Ako ih ignorišemo ili stavramo gard prema svakome ko nam ukaže na grešku, nikad nećemo moći da postignemo velike stvari u životu. Samo oni koji zanju da osluškuju okolinu i usvajaju savete, mogu da dođu do samog vrha.

Ne tražite pohvale ako želite da uspete. Kritika je ključ ka uspehu.

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top