I za dobro i za zlo u životu sami smo krivi: Ova priča će vas uveriti u to!

pixabay.com

Lifestyle

I za dobro i za zlo u životu sami smo krivi: Ova priča će vas uveriti u to!

Ako mračite mračno je, ako sijate, sjajno je…

Onako kako mislimo, takve stavri i privlačimo u naš život. Niko drugi, do nas samih nije kriv za okolnosti u kojima se nalazimo.

U ovoj, naizgled naivnoj, dečijoj priči, krije se sama suština života.

Na jednom brežuljku rasla su dva drveta, jedan hrast i jedna vrba. Hrast je rastao srećno listajući i šireći se u visinu i širinu. Ptice su se rado odmarale u njegovoj krošnji. On je znao da im se divi i priča sa njima, a one su mu zauzvrat rado pevale. Bilo je hladnih i kišnih dana bez Sunca, dugih zimskih noći, ali ovo drvo se nije brinulo, imalo je poverenja u seme iz kojeg je niklo.

Drugo drvo, stalno je brinulo. Noćima je plakalo i teralo ptice iz svoje krošnje. Ovom drvetu uvek je sve bilo krivo. Žalilo se na sav glas i svi ga zato prozvaše žalosna vrba. Vrba je usled tolikog plakanja i žalosti, zakržljala i postala malo ružno drvo.

Seljani, videvši iz daljine da im kvari sliku pored moćnog hrasta, dogovoriše se da ga poseku. Dođoše sa sekirama i u par zamaha drvo u kojem više i nije bilo života, pade, tako vrba dožive sudbinu koju je prizivala svojim stalnim jadikovanjem, a hrast, on je rastao sam na brežuljku, ali se nikada nije osećao usamljeno. Postao je moćno i veliko drvo u čijoj su se hladovini leti odmarali ljudi, ptice spavale u njegovoj krošnji, veverice skakutale, a vetar svirao tiho uspavljujući noću i sam hrast.

Ne isplati se vreme gubiti na tugovanja i sažaljevanje sebe i žaliti se na situaciju u kojoj se nalazimo. Naše je da iz svakog dana izvučemo maksimum, da mu se radujemo i tražimo samo ono lepo u njemu, pa će i lepe stvari početi da se događaju.

Potpuno je istinita ona izreka, kako zračiš, tako i privlačiš.

Razmislite, kada ustanete neraspoloženi, tokom dana nalećete samo na neraspoložene ljude i situacije koje vas dodatno nerviraju. Međutim, kada ustanete sa pozitivnim mislima, ne postoji situacija koja može da vam pokvari sreću. Do nas je.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top