Zašto se neke žene zapuste i zbabe, dok druge izgledaju lepo i u šezdesetoj

pixabay.com

Lifestyle

Zašto se neke žene zapuste i zbabe, dok druge izgledaju lepo i u šezdesetoj

Već odavno smo shvatili da stariti ne znači postajati ružna. Mnoge žene sa šezdeset i kusur godina izgledaju veoma lepo, negovano i atraktivno. Ali šta se dešava sa onim ženama koje s godinama postaju sve zapuštenije i nesrećnije?

Mnoge od tih „zapuštenih“ ili „zanemarenih“ žena, reći će: „Da imama para i ja bih dobro izgledala!“ Ali to uopšte nije istina. Novac nema veze s tim, evo šta ima:

Lična nega:

Navike su veoma važne. Pogotovo one nasleđene navike. Naime, ako je majka imala naviku da se redovno neguje, odlazi kod frizera, šminkera, na manikir, pedikir, onda će i kćerka da stekne te navike. Ako je majka bila žena koja nije marila za spoljni izgled, velika verovatnoća će biti da ni ćerka neće preterano da obraća pažnju na spoljni izgled, mada uvek postoje izuzeci.

Da li je problem u brigama?

Svi imamo probleme. Niko na ovom svetu ne živi bezbrižno. Postoji jedan izraz koji treba da naučite kao mantru: „Želja rađa hiljadu načina, a nespremnost hiljadu prepreka.“

Nesposobnost da se brinete o sebi, lenjost, apatija, nismo samopoštovanje, sumnja u sebe – sve je to razlog zašto ste zapuštene (ako jeste), ali to su problemi kojima se treba baviti vaš psihijatar.

Koje žene se dobro brinu o sebi?

To su žene koje žive u gradovima, one koje rade u kancelarijama, obrazovnim institucijama, klinikama, velikim prodavnicama, salonima lepote. Stalna komunikacija sa klijentima tera ih da budu lepe, negovane – jer to je njihova lična karta.

Koje žene ne brinu dobro o sebi?

To su najčešće žene koje žive u ruralnim područjima, malim selima. One se kreću u uskim krugovima, često se bave održavanjem domaćinstva, nemaju vremena da brinu o sebi, da idu na frizuru, da se šminkaju, a nemaju ni potrebu da izgledaju lepo…

Da li vam je potreban novac da biste izgledale dobro?

Ne! Svaka žena koja dobro brine o sebi reći će vam da je taj novac neophodan. Prava krema koja hidrira dobro kožu nije skupa, uostalom kupite kokosovo ulje pa negujte i lice i telo. Domaće maske za lice su efikasnije od kozmetičkih, možete same da farbate kosu, da radite manikir, pedikir, uklanjate dlačice sa lica i tela…

Koko Šanel je to lepo rekla: „Ne postoji ružna žena, samo lenja.“

Briga o porodici:

Nema bolje lekcije za decu od zadovoljne, negovane i srećne mame. Kada deca vide da je njihova mama negovana i lepa, oni se ponose njome, ona im je uzor.

Samopoštovanje nije narcizam i sebičnost, to je život!

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top