Modni saveti koji će vas spasiti u svakoj mogućoj situaciji!

pixabay.com

Moda

Modni saveti koji će vas spasiti u svakoj mogućoj situaciji!

Pitate se kako se obući prikladno za sve prilike, ne iskakati iz okoline, a ipak decentno privući pažnju, kako kombinovati boje i modele, te s čim kombinovati nakit? Onda je vreme da naučite osnova pravila stila, oprostite se s modnim greškama i uvek budete spremne za svaku priliku.

Izbegavajte preupadljive detalje

Kombinacija modnih detalja i upadljive odeće može stvoriti upravo suprotan efekat od željenog i stvoriti celokupan utisak preteranosti. Odmereno birajte odeću, smanjite svestranost pri izboru nakita i detalja, pogotovo onog jako upadljivog.

Izaberite pravi materijal

Dve najbitnije karakteristike o kojima morate voditi računa prilikom biranja materijala su težina i pokretljivost. Ako je materijal prekrut, neće pratiti linije tela i „prijanjati“ kako treba, a ako je pretanak, naglašavaće svaku izbočinu, pa čak i one koje želite sakriti. Vuna, mešavina mikrovlakana vune, pamuk ili pamuk pomešan sa svilom uvek su dobri izbori.

Vodite računa o proporcijama

Pojedini komadi odeće vam mogu dobro stajati, ali ukoliko ih s drugim komadima ne kombinujete dobro, krajnji rezultat će biti nezadovoljavajući. Birajte stajlinge koji su kombinacija kratke odeće preko duge ili dugih odevnih komada preko onih kraćih. Birajte između kratko sečene jaknice kombinovane sa haljinicom do kolena, duže jakne/kapute sa uskim pantalonama ili bluze sa kraćom suknjom olovka kroja.

Ne zanemarujte moć dezena

Kada se radi o dezenu, u obzir uzmite oblik i veličinu odevnog predmeta. Dezeni u bojama poput crvene i ružičaste privlače manje pažnje, a tamnija pozadina tkanine učiniće vas vitkijom.

Samouverenost je ključna

Neki od najatraktivnijih ljudi nisu baš uvek obučeni po poslednjoj modi, pa se često mogu videti u jednostavnim, „kućnim“ izdanjima, ali čak i tada oni zrače samouverenošću zbog koje ih svi primećuju. Baš kako se vidi koliko ugodno i privlačno se osećate u odeći koja vam se sviđa, isto tako se primećuje kada se u odeći osećate neprivlačno.

Pronađite pravu nijansu boje

Svako može nositi boje, ali važno je pronaći nijansu koja vama odgovara najbolje. Nijanse koje će vam odgovarati zavise od boje vaših očiju, kose, te tona kože. Ipak, pri kombinaciji boja ne treba preterivati. Preporučuje se da u jednom stajlingu kombinujete najviše tri različite boje, a sve preko toga imaće suprotan učinak.

Kombinujte bazne komade odeće

Obična i jednostavna majica u kombinaciji s ukrašenom suknjicom ili jaknicom može delovati vrlo efektno. Prilikom odabira košulja jačih boja i dezena pripazite da ostali komadi odeće budu vrlo jednostavni, svedeni i neupadljivi, jer u suprotnom rizikujete da izgledate kao „cirkus“.

Mala pravila farmerica

Najsofisticiraniji način nošenja farmerki na posao je da odaberete one tamnije boje, a nosite ih uz jaknice i sakoe ispod kojih ćete obući laganu bluzu, tanak džemper uz telo ili pulover, uz visoke potpetice. Farmerice jarkih i šarenih boja vrlo su upadljiv komad odeće, pa ukolikjo se odlučute baš za takav model, kombinujte ih isključivo s neutralnom i jednostavnom odećom.

Jednostavan stil može biti jako praktičan

Iako ćete ponekad hteti da posegnete za majicom sa šljokicama ili šaljivim printom, suknjicom sa volanima ili kakvom blještavom ogrlicom, zapamtite da jednostavan stil ima veliku moć transformacije. Modne kombinacije jednostavnih linija i s minimalnim detaljima lako se iz dnevnog pretvaraju u večernji stajling. Uske farmerke i ženstveni top u kombinaciji s ravnim cipelama odličan je tokom dana, a kada nabacite štikle postaće idealna večernja kombinacija.

Fatalna moć sunčanih naočara

Kada se radi o izboru naočara za sunce, nije bitno koji oblik najviše volite da nosite, jer koje god da izaberete, to će biti brz i efikasan način da „podignete“ celu odevnu kombinaciju na viši nivo i delujete vrlo moderno.

Dobru frizuru ništa ne može da nadomesti

Dobro oblikovana frizura koja vam pristaje je ključna, jer upravo je kosa vaš stalni ‘modni dodatak’. Istina je da dobra frizura ponekad može koštati i malo više, ali celokupan izgled koji će vam osigurati je neprocjenjiv.

Odeću birajte u skladu sa godinama

Ako ste u dvadesetim ili ranim tridesetim, neka vam je onda ormar snabdeven jednostavnim i baznim komadima odeće, pa se poigrajte sa nešto malo skupljim i upadljivijim modnim dodacima. U četrdesetim godinama najbolje će vam pristajati odeća kvalitetnijeg materijala i izrade, a osim jeftinijih komada nakita, ubacite pokoji skuplji, koji će podići baš svaki stajling.

Mala pravila donjeg veša

Osim grudnjaka i gaćica koje svakodnevno nosite, u ormaru je preporučljivo imati i nekoliko komada donjeg rublja koje ćete nositi ispod svečanih haljina i odeće užih krojeva. Donje rublje bez šavova(laserski sečeno) savršeno je za haljine i suknje jer se neće ocrtavati, a grudnjaci boje kože s jačim korpicama će biti pravi spas za providne letnje majice i bluze od tanjih materijala.

tportal.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top