Nisam ljuta što te moje dete ne zanima, ali mi jeste krivo

pixabay.com

Kuća i porodica

Nisam ljuta što te moje dete ne zanima, ali mi jeste krivo

Neki ljudi jednostavno nisu za decu, i to razumem, i nemam ništa protiv toga. Nisam rađala da bi drugi voleli moje potomke – rađam ih svom suprugu i sebi. Ali, daj se malo potrudi, i isfoliraj da ti je moje dete makar malo drago. Ipak je to malo biće koje sam ja stvorila, koje je raslo u meni, i koje je bukvalno deo mene, tvoje drugarice

Nekad pokaži interesovanje, iako te ne interesuje da li nam izbijaju zubi, kada smo prohodali, da li i šta znamo da kažemo, kako i koliko smo razbucali čelenku o onaj zli ćošak stola. Mene interesuje tvoj život; zašto je moj tebi tako dosadan i naporan? Da, znam, više ne vodim dramatični život ispunjen noćnim provodom i ljubavnim problemima (i, iskreno, ništa mi od toga ne nedostaje!), te nemam šta da ti pričam na tu temu. Mislila sam da smo malo prerasle te tinedjž pričice. Barem ja jesam.

Nijednom te nisam pozvala i pričala o detetu, niti kukala kada mi je bilo teško, ili kada sam jednostavno bila umorna. A mislila sam, tebe ću imati za teške trenutke (uglavnom je lepo, ali nekad i ume da bude teško). Pozvaćeš me da me pitaš kako mi je, i da li mi je nešto potrebno; ne da mi pomogneš, samo da mi se nađeš. Našla si mi se ukupno nula puta. Nikada se nisi ni za šta ponudila. Ne znači da bih te preopteretila bilo čime, ali znaš ono: Ponuđen, kao počašćen. A opet, ti si mene, u svim tim trenucima umora, umela da pozoveš i pričaš o tvojim dogodovštinama i problemima. Uvek sam bila tu da saslušam i dam najbolji što mogu savet. Moj skromni doprinos.

Da, drugarice, boli me što te ne zanima moje dete. Ne mora tvoj svet da se vrti oko njega, to prepusti meni, jer on je moj ceo svet. Ali, da li je moguće da te ni malo ne zanima da u taj svet zaviriš?

Verujem da ti je on sad na neki način mali, ćelavi neprijatelj (a la Mini Me), jer me sprečava da izletim kad god na kafu u pola noći i po’ dana, kako što sam nekad mogla.

Hej, pa imam i ja drugarice koje su imale decu pre mene, pa nisam pobegla od njih. Ali, to sam ja, loš primer, ja volim decu. A posebno volim decu svojih drugarica.

Nakon toliko godina prijateljstva, prolaženja kroz različite situacije, gluposti, svađe i lepe trenutke, zbog ovoga ćemo se udaljiti? Odnosno, zbog ovoga smo se udaljile?

Najsmešnije od svega je što ćeš se, ako i kada dođe do toga da se ostvariš kao majka, setiti da postojim i ja, i moja mala porodica.
Do tad, uživaj u svojoj samoživosti.

Izvor: Nemajka

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top