Evo šta nam donosi Merkur u Strelcu (do 21. decembra)

pixabay.com

Lifestyle

Evo šta nam donosi Merkur u Strelcu (do 21. decembra)

Evo šta nam donosi čudesno putovanje Merkura kroz znak Strelca! Vreme je za veliku istinu!

Merkur 1. decembra, u kasnim večernjim satima, ušao je u znak Strelca u kojem će ostati do 21. decembra. U ovom znaku Merkur se ne oseća najbolje jer je to znak njegovog progona.

Merkur je, da se ne lažemo, ipak bog kradljivaca, lukavosti, muljanja, snalažljivosti, neistine, dvosmislenosti, prevrtljivosti, alhemije. A Strelac voli istinu i jasnu, veliku sliku. Strelac, drži do svojih uverenja i stoji pri svom mišljenju, što prevrtljivcu Merkuru nikako ne odgovara.

U ovo vreme objektivno ograničenih mogućnosti, možemo iskoristiti ovaj period da stvorimo i spoznamo svoje životno uverenje, misiju, istinu. Da uvidimo šta su za nas laži i ko nas laže, sa čim se možemo povezati, a sa čim ne.

Ako uzmemo npr. verska ili filozofska pitanja koja su u domeni Strelca, neko može biti odgajan unutar neke religije ili sam proučavati neku filozofiju i naći se na određenom spiritualnom putu. Međutim, unutar sebe može osećati kako to nije njegov pravi put, ili uvideti da unutar tog puta postoji neka veća i viša istina.

Ovo je pravo vreme da unutar sebe spoznamo svoje istine, i vidimo smer u kojem želimo ići. Takođe, svako, duboko unutra, oseća da ima neku misiju, neki svoj talent koji ima širi kontekst i značaj. Vreme je da pogledamo u sebe i vidimo koja je naša misija, darma, poslanje.

U prolasku Merkura kroz znak Strelca neće biti nekih težih aspekata, sredinom meseca ući će, zajedno u konjunkciji sa Suncem, u pozitivan aspekt s Marsom, što će omogućiti da jasno i konkretno izrazimo svoje mišljenje i uverenje i da stanemo iza njega. Nećemo se ustručavati ništa reći, čak i našim autoritetima i nadređenima. Više nećemo morati živeti u laži radi straha od autoriteta ili što će reći okolina.

Što ne znači da će netko oberučke prihvatiti naše istine, ali unutar nas nema više bojazni izraziti svoje mišljenje, uverenja i stavove. Također, radi podsticaja Merkura sa Južnim Mesečevim čvorom, mogu na svetlo dana izaći istine i razotkriti se laži koje su vezane za neku daleku prošlost.

Komunicirajmo slobodno, direktno, bez laži i uvijanja, odbacimo svoje maske i sve iza čega se krijemo. I drugima će pasti maske, jer Strelac naprosto ne trpi laži.

IZVOR: ASTRO PORTAL

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top