Mala Moli se upravo rodila, ali USTVARI IMA 28 GODINA: Evo šta se krije iza priče o kojoj CEO SVET BRUJI

Printscreen/Instagram

Kuća i porodica

Mala Moli se upravo rodila, ali USTVARI IMA 28 GODINA: Evo šta se krije iza priče o kojoj CEO SVET BRUJI

Moli Everet Gibson in Noksvila u Tenesiju ima samo mesec dana, ali je već oborila rekord. Njena priča pročinje 1992, kada je zamrznuta kao embrion. Skoro 28 godina je bila „na ledu“, da bi desetog februara 2020. bila odmrznuta i ubačena u matericu Tine Gibson (30).

Ona i suprug Bendžamin su prethodno morali da usvoje embrion. Dvadeset šestog oktobra Moli je došla na svet i oborila rekord, koji je, sa 24 godine na ledu, do tada držala njena sestra Ema Vren (3). Molin embrion je bio zamrznut nepunih 28 godina, samim tim je najduže zaleđeni embrion pre rođenja deteta.

Ben i Tina su godinama pokušavali da dobiju decu. Ben boluje od cistične fibroze, koja kod nekih muškaraca uzrokuje neplodnost. Pošto su se bojali da bolest ne prenesu bebi, usvajanje embriona bilo je savršeno rešenje, prenosi wvlt.tv.

– Mislim da je ovo dokaz da nijedan embrion ne treba baciti, pogotovo zato što je star – kaže dr Džefri Kinan, koji je implantirao embrion Tini.

Embriolog Kerol Somerfelt i direktor laboratorije američkog Nacionalnog centra za doniranje embriona kaže da su bili presrećni kada su Tina i Ben došli radi implantacije embriona sestre Eme Vren.

– Bila sam presrećna što su oba embriona preživela odmrzavanje. Još uzbudljivije je bilo kad sam 11 dana kasnije saznala da je Tina u drugom stanju. Zajedno s Tinom i Benom s radošću i uzbuđenjem iščekivali smo dolazak njihovog drugog deteta – izjavila je ona.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top