Oni su dokaz da prava ljubav ne zna za godine: „Mislio sam da je prelepa, A ONA DA SAM MATOR“

Printscreen/Instagram

Poznati

Oni su dokaz da prava ljubav ne zna za godine: „Mislio sam da je prelepa, A ONA DA SAM MATOR“

U trenutku kada je on odbrojavao poslednju godinu do punoletstva, ona se rodila. Danas Amal i Džordž Kluni važe za jedan od najlepših parova u Holivudu uprkos razlici u godinama. Ljubav sa prelepom advokaticom naterala je glumca da promeni mišljenje o braku. Kada se 1995. godine razveo od supruge Talije Balsam, rekao je da se više nikad neće ženiti jer jednostavno nije dobar u tome. Zasad mu, iz drugog pokušaja, dobro ide.

Verenički prsten u kutijici za upaljač
Njihova ljubavna priča počela je 2013. godine. Par se upoznao u kući glumca na jezeru Komo u Italiji, zahvaljujući zajedničkom prijatelju. Isto veče, Amal je upoznala i roditelje svog budućeg muža.

– Nazvao me agent i rekao: „Upoznao sam jednu ženu koja dolazi u tvoju kuću i s kojom ćeš se venčati“, ispričao je Džordž.

Ljubav na prvi pogled, ali život na različitim adresama, jer je Amal boravila u Londonu, ubrzao je razmišljanja Klunija da je zaprosi. Nakon nekoliko meseci planiranja, pozvao ju je na večeru i sakrio joj sedmokaratni dijamantski prsten u kutijicu za upaljač kojim je htela da zapali sveće.

– Proveo sam 20 minuta na kolenu dok sam čekao da kaže “da” jer je bila u šoku – otkrio je jednom prilikom Kluni, koji se i sam pribojavao njene reakcije jer su tek pola godine bili zajedno.

Venčali su se u septembru 2014. godine, i to samo godinu nakon prvog izlaska.

Venčanje u Veneciji
Venčanje je upriličeno u luksuznom rizortu u Veneciji u društvu porodice i nekoliko bliskih prijatelja.

– Sve je bilo tako prirodno. Pre njega, nadala sam se da postoji takva ljubav koja ne zahteva nikakva preispitivanja i slično. To je jedina stvar u životu u kojoj je sreća najveći faktor. Imala sam 35 godina kada sam upoznala Džordža. Nisam ni sanjala da će mi se to dogoditi, a ideja da se udam i imam porodicu nije me uopšte uzbuđivala – ispričala je Amal za američki „Vog” u jednom od retkih intervjua koje daje u javnosti.

Džordž je uveliko tvrdio da nije planirao da ima decu. Ipak, kada je Amal ostala trudna 2016. godine, bili su presrećni, naročito kada su shvatili da će dobiti blizance. U junu 2017. godine advokatica je rodila blizance Elu i Aleksandera.

Pre Klunija bila karijerista
Kada je na dodeli Zlatnih globusa Džordž Kluni primio nagradu, voditeljka programa je u šali rekla: „Amal je advokatica specijalizovana za ljudska prava, radila je na najvećim svetskim slučajevima, sarađivala je s Kofijem Ananom na mirovnom rešenju za Siriju i izabrana je za izaslanika u Ujedinjenim nacijama, a večeras njen suprug prima nagradu za životno dostignuće.“ U sali su svi smejali, iako poslovni koraci Amal nisu bili nimalo laki. Zbog toga je dugo trpeo njen privatan život.

– Kada bih iz kancelarije izašla pre 22 časa, to bi bio ogroman uspeh i značilo je da imam vremena da odem i na večeru s prijateljicama – objasnila je Amal, koja je pre prezimena Kluni nosila prezime Alamudin.

Bila je uspešna Libanka, rođena u Bejrutu, ćerka Barije Miknas, istaknute političke novinarke, i oca Ramzija, preduzetnika. S njima se kao dete preselila u London. Stažirala je u Međunarodnom sudu u Hagu radeći na slučaju Slobodana Miloševića i branila ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko.

Da je svojom lepotom i inteligencijom sve ostavljala bez daha, pa i Klunija za kojim žene uzdišu decenijama, otkrio je holivudski glumac jednom prilikom.

– Kada sam je video, pomislio sam da je prelepa, duhovita i očigledno pametna. Ne znam šta je ona mislila o meni, verovatno da sam mator – našalio se Kluni.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top