Raskid je uvek bolan, ali je ponekad jedina opcija

pixabay.com

Ljubav i seks

Raskid je uvek bolan, ali je ponekad jedina opcija

Raskidi su veoma teški i bolni, ali su ponekad jedina opcina. Bez obzira koliko se trudili da nađemo najbezbolniji način da prekinemo vezu, jedna strana uvek ostane povređena.

To su, nažalost, činjenice i ne možemo baš puno učiniti da to promenimo. Bez obzira koliko bolan prekid bio, on nam je ponekad najbolja opcija. Trebaće nam vremena da se oporavimo od raskida, ali na kraju ćemo ipak skupiti snage da krenemo dalje i da sve to ostavimo u prošlosti.

Stručnjaci ističi da su neke faze jednostavno neizbežne i da moramo da prođemo kroz njih za vreme oporavka od raskida. Tek nakon što prođemo sve te faze, bićemo u mogućnosti da upoznamo nekoga novog sa kim bismo mogli da gradimo vezu.

Neke od ovih faza su veoma bolne, ali su neizbežne ako želimo da nastavimo sa svojim životom.

1. Faza- Otići ili ostati; Ovo je faza u kojoj stalno preispitujemo svoje odluke o prekidu. Nismo u potpunosti sigurni da donosimo najbolju odluku i tražimo pravi odgovor. Duboko u sebi znamo da je tako najbolje, ali ipak nismo spremni da sve napustimo i mislimo da još uvek ima nade da spasimo svoju vezu.

Istina je da na taj način samo lažemo sebe i odgađamo ono što je neizbježno.

2. Faza-Konačna odluka; Trudimo se da ne razmišljamo o raskidu, ali smo svesni da ćemo to pre ili kasnije morati uraditi i da će naša odluka povrediti osobu koju smo nekada voleli.

Ako ste prestali voleti svog partnera najbolje što možete uraditi je da mu to kažete i prekinete. To nije sebično i morate misliti na svoja osećanja.

3. Faza-Poricanje; Koliko god se trudili, ponekad nam je teško prihvatiti činjenicu da je neko raskinuo sa nama. Kada ne možemo da se pomirimo sa raskidom ulazimo u fazu poricanja i ponašamo se kao da smo još uvek u vezi.

Teško nam je da se suočimo sa istinom da je naša veza završila. Moramo se truditi da to što pre prihvatimo jer će nam biti lakše da se oporavimo.

4. Faza-Uragan emocija; Postoji čitav niz različitih emocija sa kojima ćemo se suočavati svaki dan. Depresija, strah, tuga, zbunjenost su samo neke od emocija koje osećamo kada se nosimo sa prekidom.

Tada je najbolje da damo sebi vremena da razumemo svoje emocije. Strpljenje treba da bude naš najveći saveznik.

5. Faza-Potiskivanje emocija; Potiskivanje emocija je jedan od naših najvećih odbrambenih mehanizama. ne želimo pokazati koliko patimo i zadržavamo sve za sebe.

Ponašamo se kao da je sve u redu i kao da se nije ništa desilo. Potiskivanje emocija nikako nije dobro jer bi one jednog dana mogle da eksplodiraju i da nam uzrokuju pravi problem. Potrebno je da razgovaramo o svojim osećanjima i da budemo iskreni prema sebi.

6. Faza-Prihvatanje; Tek kada prihvatimo prekid spremni smo da nastavimo sa svojim životom.

Ponekad ne možemo protiv svoje sudbine, a raskid je bio uptravo to, naša sudbina.

7. Faza-Pravilo bez kontakta; Nikako ne bismo trebali pokušavati da kontaktiramo svog partnera nakon raskida. To će nam samo otežati naš oporavak od raskida. Sve dok smo u kontaktu sa bivšim partnerom, nikada ne možemo u potpunosti krenuti dalje.

8. Faza-Sećanja na staru vezu; Bivši partner je neko sa kim smo delili mnogo toga, neko sa kim smo delili i ružne i lepe trenutke. Ta sećanja počinju da blede tek onda kada stvorimo neka nova sećanja sa nekim novim partnerom. To ne znači da treba da se upuštamo u vezi sa prvim ko naiđe, samo dajte sebi vremena.

9. Faza-Oporavak; Jednom kada prođemo kroz sve faze raskida počinje proces ozdravljenja. Više nismo opsednuti sa bivšim i sa raskidom veze. Ovo je faza u kojoj se fokusiramo na sebe i u kojoj ponovo počinjemo da se povezujemo sami sa sobom. Da bismo se u potpunosti oporavili moramo da se opustimo, a to možemo samo ako se razmazimo i radimo ono šta nas čini srećnima.

10. Faza-Idemo dalje; U ovoj fazi shvatamo da nas čeka jedan potpuno novi život i kada smo napokon spremni da ga prihvatimo. Do sada smo shvatili da bivši partner nije naša srodna duša i da je ona tamo negde i čeka na nas. Svesni smo da moramo sve ostaviti iza sebe, fokusirati se na svoju budućnost i krenuti dalje.

INFPULT

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top