6 lekcija sam naučila za 15 godina braka

pixabay.com

Ljubav i seks

6 lekcija sam naučila za 15 godina braka

Ako maštate o srećnom braku sa jednom činjenicom morate da se pomirite.

Brak zahteva mnogo truda, ali to je lekcija koju mnogi nauče prekasno

Svi romantični filmovi uglavnom imaju isti kraj, nasmejana mlada u raskošnoj beloj venčanici sa buketom cveća u ruci i savršenim muškarcem pored sebe.

Ali, šta se događa posle venčanja, I kako uspevaju ostvariti onu popularnu izreku iz bajke “i živeli su srećno do kraja života”?

Olga, koja iza sebe ima 15 godina braka, govori kako izgleda taj period nakon medenog meseca.

„Za ovih 15 godina, bilo je tu mnogo ljubavi, ali i rasprava, nesuglasica i neprospavanih noći. Evo šta sam ja to naučila“.

1. Strast će nestati

O da, strast prolazi. Sećate se onih prvih nekoliko meseci s partnerom, onaj osećaj ludila i ‘ne mogu bez tebe ni minutu’. Poruke ‘neodostaješ mi’, a videli ste se pre pola sata. One lude emocije, opsesija, suze…To će nestati, ali ostaje ljubav, ona iskrena, čista i čvrsta

Veza treba da bude takva da se u njoj osećamo dobro. Stabilna i mirna. Od nje očekujete toplinu i ljubav. Ako ne znate šta vas očekuje sledećeg dana, to nije dobro.

2. Bračni život nije uvek prožet srećom

‘Srećni do kraja života’ samo skriva činjenicu da će možda biti bolesti, loših osećanja, dosade, ljutnje i uvreda u vašem braku, budite svesni toga. Ali jačina veze se i ogleda u mogućnosti da se ovakve situacije prebrode.

3. Parovi bi trebali biti na istoj društvenoj lestvici

Pepeljuga i njen princ su ništa više nego bajka. Romantični klišei o kojima maštaju devojke koje su premlade da bi znale šta zapravo donosi realnost. Olga smatra da brak parova koji nisu na istoj društvenoj lestvici uglavnom završava razvodom. Samo od ljubavi se ne može živeti.

4. Žena ne bi trebala sebe da stavlja na drugo mesto, iza supruga i dece

„Prvo nalazim vremena za sebe, a onda za muža i decu“, kaže Olga. Dodaje da žena, koja žrtvuje sve za suprugovo dobro, na kraju postane nezadovoljna i ogorčena.

5. Strastveni seks nije najvažnija stvar

Nakon 12 godina braka, strastveni seks neće biti toliko čest kao nekada. Zapravo, stvari se smiruju nakon otprilike tri godine. Kako biste održali snažna osećanja i želju za partnerom nakon mnogo godina, morate imati vrlo jake emocije prema njemu.

6. Odluke biste trebali donositi zajedno

Ovo se odnosi na one velike odluke, koje utiču na vaš život. Kao na primer kako vaspitavati dete, kuda ići na godišnji odmor, treba li vam novi auto… Najvažnija stvar koja vam može pomoći u tome da imate dug i srećan brak je želja da se postignu kompromisi, da slušate jedan drugoga i da odvojite vreme samo za sebe.

Uspešnažena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top