Kako se rešiti bubuljica na obrazima?

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Kako se rešiti bubuljica na obrazima?

Da li ste znali da se sa bubuljicama na obrazima susreću sve generacije? Problem sa bolnim aknama, nažalost, nije rezervisan samo za pubertetlije i adolescente. Sa njima se mogu boriti i dame i muškarci u četrdesetim godinama. Šta se to dešava sa telom pa nas napadaju potkožne bubuljice na obrazima?

Zašto nastaju bubuljice na obrazima?

Koža je naš najveći organ i svaka neravnoteža u organizmu odražava se na njen izgled i sjaj. Ukoliko ste se susreli sa bubuljicama na obrazima prvi put u životu, možda je vaš imunitet oslabio. Kada se telo umori i trpi višenedeljni stres, a pritom ne dobija zdrave namirnice već unosite brzu i masnu hranu – kao posledica mogu se pojaviti bubuljice na obrazima. Osnaživanje imunog sistema tada treba da bude prioritet kako bi koža lica bila zdrava, a ten ujednačen!

Jačanje imuniteta je prva stavka na kojoj treba raditi kada se pojave problemi sa kožom i bolne, crvene bubuljice na obrazima. Poželjno je da svakodnevno brinete o sebi i unosite što više povrća, voća i proteina. Sprečićete probleme sa kožom lica i učinili celo telo vitalnim i zdravim!

Kada je imunitet dobar telo se uspešno bori sa bakterijama iz spoljašnje sredine tako da je šansa da se bubuljice pojave svedena na minimum. Ćelije su nahranjenje i postaju jake, tako da koža izgleda zdravo i negovano. No čak i kada brinete o ishrani, bubuljice se mogu pojaviti ukoliko nepravilno negujete svoju kožu.

Nepravilna nega kože lica izaziva bubuljice na obrazima

Skidajte šminku pred odlazak u krevet, kako biste oslobodili pore od štetnih sastojaka kozmetike i omogućili im regenerciju tokom noći. Micelarnom vodom ili tonikom prebrišite kožu lica, tako da uklonite prašinu, bakterije i štetne sastojke šminke. Ove čestice zajedno sa prirodnim uljima mogu napraviti čvrstu smesu i zapušiti pore, tako da stvore infekciju odnosno bubuljice na obrazima.

Zašto biste to dopustili kada jednostavno možete natopiti tupfer micelarnom vodom i ukloniti nečistoće sa kože, za svega nekoliko minuta! Možete nabaviti ogledalo za šminkanje koje uveličava, kako biste bili sigurni da ste baš svaki deo lica oslobodili od šminke. Muškarci se ne šminkaju to je jasno, ali se čestice prašine i bakterije lepe za njihovu kožu i mešaju sa prirodnim uljima i takođe izazivaju bubuljice na obrazima. Na kraju dana i vi, dragi muškarci, iskoristite prednosti tonika za lice, prirodnog losiona ili micelarne vode i očistite pore!

Sada je vaša koža čista, ali šta je sa vašim mobilnim telefonom?

Prljavština sa ekrana mobilnog telefona izaziva bubuljice na obrazima

Naučili smo kao deca da ne smemo dodirivati lice prljavim rukama, jer se na taj način prenose bakterije i stvaraju bubuljice. Međutim, u današnjem svetu nekoliko puta dnevno prinosimo telefon uz lice. Na ekranu mobilnog telefona nakupljaju se bakterije koje narušavaju zaštitnu barijeru kože i stvaraju sitne, crvene bubuljice na obrazima.

Korisitite slušalice prilikom dužeg razgovora i dva puta dnevno dezinfikujte svoj mobilni telefon. Razblažen alkohol (pedeset posto alkohola i pedeset posto vode) predstavljaju odličnu mešavinu, koja će ubiti baterije sa mobilnog uređaja. Uživajte prilikom razgovora i sačuvajte lepotu lica.

To nije sve!

Bubuljice kao posledica hormonskog poremećaja
Ukoliko se bubuljice pojavljuju jednom mesečno i nestaju za tri do pet dana, reč je o poremećaju hormonske ravnoteže kod dama. Tačnije, ovaj tip bubuljica pogađa obraze tokom PMS-a kada je nivo hormona u usponu. Sa druge strane, muškarci se susreću sa bubuljicama na obrazima odmah nakon brijanja, što ume da bude frustrirajuće!

Da rezimiramo!

Bububljice na obrazima nastaju usled nepravilne nege lica, mobilnog telefona, nakon brijanja, tokom PMS -a i usled pada imuniteta. Sledi odgovor na najvažnije pitanje, kako se na prirodan način rešiti ovih napasti?

Kako se rešiti bubuljica na obrazima na prirodan način?
Većina ljudi kada vidi bubuljicu dobija poriv da je iscedi, ali to nikako ne smete činiti! Nestručno ceđenje akni dovodi do ožiljaka i fleka na licu. Birajte prirodnu kozmetiku koja će podstaknuti regeneraciju lica vitaminima i mineralima, tako da ubrza zarastanje bubuljica na obrazima.

Pre nego što nanesete prirodnu kremu za bubuljice ili serum za akne, najpre pravilno dezinfikujte kožu. Naparite lice kako bi otvorili pore i zatim uklonite prirodnim losionom. Potrebno vam je desetak minuta za dezinfikaciju upaljene kože!

Najpre u šerpi ugrejte vodu i dodajte u nju čaj od kamilice. Kada voda proključa sklonite je sa šporeta i nagnite lice nad posudom, tako da uživate u toploti. Nakon pet minuta nad parom čaja od kamilice pore će se otvoriti i bićete spremni za temeljno čišćenje lica prirodnim losionom. Pokupite višak sebuma, bakterije i drugu prljavštinu kako bi koža prodisala i upila hranjive sastojke iz prirodne kozmetike.

Nanesite na kožu preparat za sušenje bubuljca na prirodnoj bazi!

Osnova proizvoda treba da bude glicerin ili hijaluronska kiselina, kako bi lice ostalo hidrirano i nežno. Uz vitamin E iz preparata za bubuljice možete podstaknuti regeneraciju lica i ubrzati sazrevanje akni na obrazima! U sastavu prirodne kreme i seruma pronaćićete i shea buter, neven i lavandu. Zajedno deluju umirujuće, mogu smanjiti crvenilo oko bubuljica i ubrzati njihovo zarastanje. Izborićete se sa infekcijom u rekordnom roku.

Nemate prirodnu kremu ili serum pri ruci? Pripremite prirodnu masku za bubuljice na obrazima.

Prirodna maska za bubuljice na obrazima
Prirodna maska za bubuljice treba da podstakne ćelije na regeneraciju, tako da se u narednih nekoliko dana izbore sa infekcijom. Maska za lice podrazumeva pomenute hranljive sastojke iz prirodne kreme ili serum za akne.

Mešavina tri do pet kapi ulja nevena ili lavande, umiriće upaljene bubuljice dok će shea buter hidrirati kožu lica. Shea buter možete pronaći u većim drogerijama, ali za pripremu prirodne maske možete iskoristiti i kokosovo ulje. Kokosovo ulje je odlična zamena za shea buter, jer sadrži veliku količinu vitamina E i hidrira kožu pod upalom. Na taj način pospešuje zarastanje akni na obrazima.

Potrebne su vam dve kašike kokosovog ulja i pet kapi nevenovog ili lavandinog eteričnog ulja za pripremu prirodne maske za lice. Prirodna maska za bubuljice na obrazima nanosi se jednom nedeljno na kožu. Može trenutno smiriti lice i ubrzati nestanak akni. Držite je desetak minuta na koži i zatim temeljno isperite.

Ponekad su bubuljice uporne i tada zahtevaju posetu dermatologu. Ukoliko vam oteknu obrazi, bubuljice postanu krvave i bolne zakažite pregled kod lekara. Za lečenje opisanih, problematičnih bubuljica na licu uglavnom su potrebni antibiotici. Uz njih ne zaboravite da je ključ uspeha jak imunitet. Odnosno, zdrava ishrana koja će uz propisanu terapiju dovesti vaše lice do savršenstva!

Zenskikutak/D.A.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top