Ne govorite deci da su skupi pokloni ispod jelke od Deda Mraza

pixabay.com

Kuća i porodica

Ne govorite deci da su skupi pokloni ispod jelke od Deda Mraza

Pre tri godine društvene mreže u Australiji (ali i širom sveta) uzdrmao je post jedne socijalne radnice koja je, uoči praznika, zamolila roditelje da prestanu da govore deci da im skupe igračke ispod jelke ostavlja Deda Mraz.

“Molim vas, nemojte govoriti deci da im je novi tablet ili igračka od 100 evra koju su ispod jelke pronašli, poklon od Deda Mraza. Svake godine, desetine roditelja budu tužni i razočarani jer se suočavaju sa pitanjima svoje dece: ‘Zar ja nisam dovoljno dobar, kad mi Deda Mraz nije doneo tako dobar poklon?’. Mala deca se pitaju zašto su dobili samo čarape ili majicu ili maleni autić, dok je Deda Mraz drugaru iz vrtića doneo mnogo veći i bolji poklon. Znači li to da oni vrede manje i da ih Deda Mraz manje voli?”

Ova socijalna radnica zamolila je roditelje da pokloni za koje zasluge žele da daju Deda Mrazu, budu razumni i skromni, dok za skupe poklone deci treba reći da su ih kupili roditelji od novca koji su svojim radom zaradili.

“Ako deci govorite da su skupi pokloni stigli od Deda Mraza, zapravo ćete jako rastužiti njihove drugare koji, kada čuju da je ono što je njima Deda Mraz doneo daleko skromnije, verovati da je krivica u njima.”

Naravno da će razlike u materijalnom položaju uvek postojati i da to niko ne može promeniti, ali deca ne treba da veruju da u tome ima njihove krivice. Slobodno preuzmite zasluge za skuplje poklone koje ste deci kupili, imate pravo na to. A čaroliju možete sačuvati i nekom lepom knjigom. To će poklone od Deda Mraza učiniti još više posebnim.

Zelena ucionica

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top