OVO SVAKA DAMA OD STILA MORA DA ZNA

wikipedia

Moda

OVO SVAKA DAMA OD STILA MORA DA ZNA

Znamo i zbog čega Odri Hepbern važi za ikonu stila za sva vremena…

1. Manje je više

Ovo „pravilo stajlinga“ nije novo, ali je baš zato važnije. Odri Hepbern je poznata po bezvremenskom stilu i klasičnim modnim komadima. Njen moto: osnove od dizajnera, a ostalo može biti i sa police. Umesto da se „nakitite“ sa nepotrebnom količinom „fensi“ odeće i dodataka koji traju najviše jednu sezonu, uložite u visokokvalitetne klasike koji dolaze s izvrsnim kvalitetom, jednostavnim, ali savršenim krojem i minimalnim detaljima. Baloneri, haljine bez rukava i balertank bili su među svim favoritima lepotice sa filmskih platna.

2. Manje je više ― važi i za dizajnerske komade

Ovo pravilo za stil povezano je s prvim. Kad se Odri proslavila, najpoznatije modne kuće stale su u red za oblačenje nove zvezde na filmskom nebu. Ali, iako je Odri volela dizajnerske komade, i dalje ih je štedljivo koristila. Dovoljan je jedan top komad po izgledu! Kombinacija Šanelovog kostima s Hermès torbom i Diorovim sunčanim naočalama za Odri nije dolazila u obzir! Oni koji previše žele mogu da postignu suprotno, i to je Odri znala!

3. Naglasite prednosti

Možda zvuči nezamislivo, ali ni Odri nije odgovarala uobičajenom idealu lepote tadašnje holivudske fabrike snova. Nije bila zaobljena i bujna poput Merilin Monro, ali ni graciozna poput Grejs Keli, a još je bila i brineta: Odri je znala za svoje navodne „nedostatke“ i nije je bilo briga! Glumica je ostala svoja, pa je napravila vlastiti brend od svog tipa, u čemu je naglasila svoje prednosti. Tako je volela svaki izgled koji je mogla kombinovati sa širokim kaišem oko struka. To je njeno usko središte postavilo u centar pažnje i dočaralo nekoliko dodatnih oblina.

4. Najbolji prijatelj devojke: sunčane naočare

Odri je neke modne komade učinila svetski poznatima. Legendarna scena u „Doručku kod Tifanija“, u kojoj glumica stoji u haljini od koje zastaje dah neće nikada biti zaboravljena. Bio je to trenutak rođenja „male crne haljine“ i time, sve do danas, oličenje elegancije. Ali, nije samo jednostavna koktel haljina bila Odrin zaštitni znak – i velike crne sunčane naočare pojavljuju se u bezbroj njenih stajlinga. Razlog je jednostavan, ali i genijalan: dodatak je, između ostalog, poslužio i kao trendi sredstvo za skrivanje „onih dana bez šminke ili kratkih noći s malo sna“.

5. Budi svoja

Mnogo više od modnog smisla, suština i srž ove glumice ostaju nezaboravni. Uvek ljubazna i s osmehom, ali odlučna i samopouzdana, radila je šta je htela i nije dala da je odvrati ili promeni ponekad nemilosrdna holivudska fabrika snova. Budi svoja i možeš samo pobeđivati, posebno što se tiče mode i stila!

MISS7

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top