Zastaće vam knedla u grlu: Potresno pismo deteta čiji se roditelji razvode

pixabay.com

Kuća i porodica

Zastaće vam knedla u grlu: Potresno pismo deteta čiji se roditelji razvode

Njegovi roditelji se razvode, a on je na najbolji način odlučio da ih podseti da ne pate samo oni već i on, njihovo dete.

Pokazujući kako deca osećaju posledice razvoda, ovo dete je sve svoje emocije pretvorilo u reči. Njegovo emocionalno pismo brzo je postalo hit na internetu, a dirljive reči stigle su do svakog roditelja koji ga je pročitao.

“Dragi mama i tata, znam da patite. I ja patim, osećam kako se hranim vašom napetošću, strahom i bolom. Iako sam mlad i ne mogu verbalno da opišem šta se dešava u našem životu, osećam kako utiče. Srce mi se slama svaki put kad moram da slušam vašu svađu. Moj osećaj sigurnosti je iščezao.

Molim vas, nemojte da pretpostavljate da sam jak. Ne pretpostavljajte da će moj život biti isti kao i pre i da ću i dalje voljeti vas isto.

Ja sam ljudsko biće, baš kao i vi. Moje potrebe su iste kao i vaše. Treba mi ljubav, pažnja, briga, stabilnost, doslednost, naklonost, razumevanje, strpljenje i najviše od svega mi treba da osetim da sam voljen.

Kada se prepirete oko mene i stavljate me u središte svojih argumenata, šaljete mi poruku da je pobeda u svađii važnija od mog života. Od vas učim da je bolje biti u pravu nego biti voljen.

Učite me da mi je onaj drugi roditelj osoba koju je nemoguće voleti i koja stalno greši i na neki način shvatam da sam i ja greška. Možda ovo danas ne razumete, toliko sam mali da ni ne razmišljate o mojoj budućnosti, ali zbog vas imam veće šanse da se i ja nekada razvedem. Moja sigurnost je vaša stvar. Bez vas i vaše zaštite nema ko da me brani u ovom svetu.

Jednog dana, ovaj početni bol će izbledeti. Ali utisak kakvi ste roditelji bili tokom ove krize nikada neće izbledeti. Ili ću osetiti vaš osećaj nesebičnosti, podrške i zaštite ili ću imati trag na srcu sa porukom koja glasi: „Dobre stvari se dešavaju dobrim ljudima. Ja mora da sam loš.“

Srbija24

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top