ČEKA NAS DUGA TAMNA ZIMA: Dr Nestorović ima PORUKU za ceo srpski narod

printscreen TV Hepi

Lepota i zdravlje

ČEKA NAS DUGA TAMNA ZIMA: Dr Nestorović ima PORUKU za ceo srpski narod

Bivši član Kriznog štaba pulmolog dr Branimir Nestorović gostovao je u emisiji „Jutro“ na Prva TV gde je komentarisao aktuelnosti vezane za korona virus.

Kako je sam Nestorović istakao čeka nas „duga tamna zima“ u kojoj moramo da se fokusiramo na one najugroženije:

– Ne možemo da imamo kreveta koliko ima bolesnika. Fokusirani pristup najtežim pacijentima, a lakše da rasteretiš. Privatni sektor je zaradio veliki novac, mogli su malo da doprinesu. Moralo je da se interveniše, da se spreči. Suština je da se fokusiramo na one koji mogu da umru -kaže Nestorović i nadovezuje se:

– Čeka nas period u kom moramo da razišljamo da pronađemo ravnotežu između virusa i ekonomije i sviđa mi se šta radimo. Mi smo najotvorenija država u Evropi.

Pred kraj gostovanja je u novogodišnjem duhu pričao o svemu šta mu je burna 2020. lepo donela i odnela. Na interesantan način je napravio digresiju, uporedivši smrtnost tokom opsade Lenjingrada, sadašnjeg Sankt Petersburga, tokom Drugog Svetskog rata i koronavirusa:

– Uzela mi putovanja, kafane, muziku,… Otišao sam u penziju, to mi je lep trenutak, Moja poruka je uvek ista: Zamislite opsadu Lenjingrada od 4 godine, pa su ljudi preživeli. Ovo nije ni izblizaa tako. Verujem da je bilo masovnih medija i više bi ih poumiralo. Moja poruka je da žive da uživaju u životu, da prestanu da se brinu virusima, nego da se bave svojim životom.

Republika

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top