Pokloni za godišnjicu – da li je stvar u ceni ili sentimentalnoj vrednosti?

Lifestyle

Pokloni za godišnjicu – da li je stvar u ceni ili sentimentalnoj vrednosti?

Ljubav koju osećate prema nekome veoma je teško dočarati fizičkim i materijalnim stvarima, pa tako određeni pokloni, poput onih koji su već postali kliše i podrazumevani, vrlo lako mogu izgledati kao da se niste previše potrudili. Prva i najvažnija stvar kod poklanjanja, a posebno kada je reč o godišnjicama veze ili braka, jeste da poklon bude ličan i da na pravi način odražava emocije koje osećate.

Kako biste vašoj voljenoj osobi dali do znanja kolike su vaše emocije, važno je da ne kupujete poklone u zadnji čas i tek onako “radi reda” jer se od vas očekuje da to uradite. Darivanje treba da dolazi iz duše i zato što osećate da će baš taj poklon usrećiti i obradovati osobu koju volite.

Večita dilema – mora li idealan poklon da bude skup?

Stvar kojom se većina ljudi vodi prilikom odabira poklona jeste njegova cena, misleći da što skuplje plate poklon tako pokazuju veću ljubav osobi koju daruju. Međutim da li je to baš tako? Zapitajte se i sami da li biste više voleli da dobijete skup poklon koji ima samo materijalnu vrednost ili želite da dobijete nešto što će vam istinski značiti.

Promišljeni i originalni pokloni za godišnjicu ne trebaju mnogo da koštaju, naprotiv! Ljubav se ne kupuje novcem, pa se tako kroz to sredstvo plaćanja ne može ni izraziti na pravi način. Poklon koji darujete svojoj voljenoj osobi uopšte ne mora biti skup, a jedini uslov koji treba da ispuni jeste da bude od srca i da nosi veliku sentimentalnu vrednost.

Kreativni pokloni su uvek pravi izbor

Nije lako biti kreativan, inovativan i pun zanimljivih ideja, međuitm ako vam je stalo do nekoga, promišljanje i planiranje ni bi smeli da vam budu problem. Ukoliko se malo potrudite sigurni smo da možete osmisliti brojne kreativne ideje za poklon za godišnjicu, koje će vašoj voljenoj osobi izmamiti osmeh na lice, a možda i neku suzu radosnicu.

Kada ne znate odakle da krenete prilikom osmišljavanja poklona, vodite se onime šta vaša voljena osoba najviše voli. Sigurno je da se dobro poznajete, stoga razmišljajte u tom pravcu. Uvek možete odigrati na kartu sentimentalnosti i napraviti zbirku nekih vaših zajedničkih uspomena.

Kolaž zajedničkih fotografija, foto album ili video materijal

Sjajna ideja da “spakujete” vaše dogodovštine jeste da izradite album sa fotografijama ili video klip gde će biti objedinjeni svi vaši zajednički trenuci zabeleženi objektivom. Tako ćete napraviti svojevrsni presek vaše ljubavi, osvrnuti se na sve one lepe trenutke koji su učinili da vaša ljubav bude tako snažna, a ujedno ćete sve zajedničke avanture i posebne momente zauvek sačuvati od zaborava.

Unikatni i originalni pokloni za godišnjicu

Pravi dokaz ljubavi može biti neki rad koji je vaših ruku delo. Za izradu tako originalnih i unikatnih poklona, nije potrebno mnogo vremena niti novca, a opet ćete dobiti savršeni poklon koji će sigurno obradovati vašu voljenu osobu i učiniti je najsrećnijom u tom trenutku. Sve što vam je potrebno jeste malo mašte, veštine i spremnosti da barem delić svoje ljubavi utkate u poklon koji izrađujete.

Tegla sa najlepšim željama i porukama ljubavi

Ukoliko ste pravi emotivac i sećate se mnogih zajedničkih situacija, onda to treba i da iskoristite. Na ukrasni papir možete napisati najlepše poruke ljubavi upućene vašoj voljenoj osobi i staviti ih u teglu. Teglu možete oblepiti ili ukrasiti po želji kako bi lepo izgledala na stolu ili polici. Za ovakav poklon možete iskoristiti i ukrasnu kutiju.

Ručno pravljen privezak

Jedan od najjednostavnijih, a opet vrlo unikatnih i specifičnih poklona može biti privezak. Možete ga izraditi od drveta, u kojem god obliku želite, a kako biste mu dali posebnu sentimentalnu vrednost na njega možete urezati datum početka vaše veze.

Personalizovani predmeti uvek imaju poseban šarm

Ono što uvek posebno obraduje jesu personalizovani pokloni, pravljeni specijalno za tu osobu. Tako vašem partneru ili partnerki dajete do znanja koliko je poseban/na u vašem životu. Odlična ideja mogu biti šolje sa nekom internom šalom ili porukom koju samo vi razumete, jastuk sa romantičnim natpisom ili neki slično izrađen predmet koji će nositi poruke ljubavi. Takođe, za ljubitelje slatkiša, pravi izbor su personalizovane krofne kao poklon. Ovo slatko iznenađenje, sa još slađom porukom, bi odmah stavilo osmeh na lice vašoj voljenoj osobi!

Na kraju, za kakav god poklon da se odlučite, neka bude od srca, ma koliko god to bila “izlizana” fraza. Nemojte se libiti da budete svoji, originalni i date svoj lični pečat poklonu koji spremate. Pokloni o kojima ste mnogo razmišljali i potrudili se, bez obzira na njihovu cenu, najbolji su pokloni za godišnjicu jer će imati emotivnu i sentimentalnu vrednost.

Izvor: Zenksikutak/D.A.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top