Nekad smo se ljubili satima a sada se jedva dotaknemo: Brak nije kao u filmovima

pixabay.com

Ljubav i seks

Nekad smo se ljubili satima a sada se jedva dotaknemo: Brak nije kao u filmovima

Ako ste mislili da je brak savršen kao u filmovima, daleko ste od realnosti. Da biste imali takav brak, morate mnogo da se žrtvujete i ulažete mnogo truda, ali možda opet neće izgledati tako sjajno.

Olga, žena koja je u braku preko 15 godina, otkrila je kako se stvari menjaju posle venčanja i kako izgleda bračni život nakon nekoliko godina. Situacija je sledeća:

Biće teških momenata: Budite svesni da nećete uvek biti srećni. Iako ste u braku, život i životni problemi se nastavljaju.  Doći će i do problema, patnje, ljutnje, lošeg raspoloženja. Međutim, najbitnije je da ovakve situacije prebrodite upravo sa partnerom.

Strast se izgubi: Na početku veze ili braka ste ludo zaljubljeni u partnera. Izjavljujete jedno drugom emocije stalno, šaljete ljubavne poruke, grlite se non stop. Sve će to nestati vremenom. Ono što je bitno je da sačuvate pravu ljubav među vama, a to ne morate iskazivati kroz strast.

Stavite sebe na prvo mesto: Olga savetuje svim ženama da misle prvo na sebe, pa onda na ostale. Nikada nemojte partnera i njegove potrebe staviti ispred svojih potreba. Žena će postati nesretna, ako se toliko bude žrtvovala za partnera.

Strastveni odnosi nisu najvažniji Nakon 15 godina braka, izgubi se volja i za odnosima, ne skroz, ali u velikoj meri. Međutim, tada shvatite da to i nije najvažnije.  Strasti prestaju već nakon par prvih godina braka. Da bi i kasnije sačuvali iste osećaje i želju za partnerom, baš morate da ga volite i dalje da budete mnogo zaljubljeni u njega. Ono što je još bitno jeste da oživljavate emocije kada zataje.

Pronađite način da rasplamsate vatru, čak i ako svog partnera gledate kao dobrog prijatelja – važno je da pričate o tome i pronađete način da očuvate ljubav.

Pult24info

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top