Za 60 sati prekovremenog rada u crvenoj zoni moja majka je dobila 8.000 dinara

Lifestyle

Za 60 sati prekovremenog rada u crvenoj zoni moja majka je dobila 8.000 dinara

Majka je dobila za 60 sati prekovremenog u crvenoj zoni u Batajnici, od čega je 40 sati noć, od čega dve noći su takođe i nedelja noć, pazite sad – 8.000 dinara. Osam hiljada dinara, 133 dinara po satu, 8.000 dinara za mesec dana i korona koju je zaradila i više nego dovoljno – kaže sin jedne medicinske radnice.

Da su plate medicinskih radnika premale za posao koji obavljaju, a naročito sada za vreme pandemije koronavirusa, znali smo. Ali da se prekovremeni rad u crvenim kovid zonama plaća toliko malo je poražavajuće.

– Čisto da se ne zaboravi da posle 3 dana jurnjave da je testiraju jer se osećala loše morala da plati privatno test 9.000 dinara da ne bi čekala satima napolju sa temperaturom i malaksala – naveo je dalje mladić.

Ono što još više zabrinjava jeste da, iako su na prvim linijama borbe i imaju najveću šansu da se koronavirusom zaraze, nemaju svi medicinari privilegiju da se testiraju besplatno.

– Ja nisam hteo da konobarišem za 130 dinara po satu a ne da nosiš pokretni rendgen aparat i slikaš najmanje 20 ljudi u tom istom satu za 130 dinara. 8.000 dinara za 60 sati rada u crvenoj zoni noćne smene ili ti 20 koka kola na Zlatiboru u kaficu, vredelo je – zaključio je mladić.

Luftika

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top