Za one kojima je danas baš težak dan

pixabay.com

Lifestyle

Za one kojima je danas baš težak dan

Treba li vam malo dodatne pomoći i podrške ovih dana? Šta kažete na malo lepih reči za teška vremena?

Magičan je ojećaj pročitati tuđe reči koje kao da su prodrle u najdublji kutak vašeg uma i ponudile vam baš ono što vam je trebalo.

Život svima izgleda prilično neobično ovih dana. Ova globalna pandemija u kojoj smo se svi našli tako nenadano izazvala je mnogo bola, prevrata i neizvesnosti. Naročito je teško onima koji su (bili) direktno pogođeni samim virusom, koji su izgubili posao ili su prinuđeni značajno promeniti svoj stil života. Postoji tu mnogo poricanja, šoka, tuge i očaja te generalnog osećaja nelagode dok se privikavamo na svoju „novu normalu“.

I sa pravom je to tako. Ovo je ono što nazivamo traumom. Za mene lično, prethodnih 20 meseci pre pojave pandemije su bili izuzetno izazovni jer sam se nosila sa fatalnim oboljenjem i smrću roditelja u mladosti (a ovaj poslednji deo se desio na početku moje prve trudnoće).

Pre toga moj život je bio relativno normalan.

Prolazak kroz ovu naročitu traumu mi dođe kao nekakav ubrzani kurs Uvod u život ne ide uvek po planu i često nije fer. Iako se nikada sama ne bih dobrovoljno prijavila za takav kurs, primetila sam veštine koje sam izgradila i lekcije koje sam naučila tokom svog procesa tugovanja, a koje su me pripremile za buduće traumatične situacije, kao što je i globalna pandemija.

Iako se to može činiti kao sitnica, nadam se da će čitanje ovih citata i razmišljanje o njima imati pozitivan efekat na vašu psihu i perspektivu i da ćete iz ovoga izaći jači nego ikad.

BITI POZITIVAN NE ZNAČI DA STALNO MORATE BITI SREĆNI. TO ZNAČI DA ĆETE, I KADA VAM JE TEŠKO, ZNATI DA BOLJI DANI DOLAZE. ~ ANONIMNI AUTOR

NE GUBI NADU. MOLIM TE, VERUJ DA TE ČEKA HILJADU PREDIVNIH STVARI. SUNCE OGREJE SVE ONE KOJI SU OSETILI KIŠU. ~ R. M. DRAKE

NAUČILA SAM DA, KAKO VREME IDE, SVE ONO ČEGA SE PLAŠIMO ĆE DOĆI I PROĆI I BIĆEMO U REDU. ~ STEVIE NICKS

PREŽIVIO SAM JER JE VATRA U MENI GORILA JAČE NEGO VATRA OKO MENE. ~ JOSHUA GRAHAM

KAD SE SVE SABERE, MOŽEMO MI PODNETI DALEKO VIŠE NEGO ŠTO MISLIMO DA MOŽEMO. ~ FRIDA KAHLO

STAJANJE IZA PRIČE SVOG ŽIVOTA I VOLJENJE SEBE KROZ TAJ PROCES JE NEŠTO NAJHRABRIJE ŠTO ĆEMO IKADA URADITI. ~ BRENE BROWN

CVEĆE PONOVO IZRASTE ČAK I NAKON NAJOŠTRIJIH ZIMA. I TI ĆEŠ. ~ JENNAE CECELIA

TIŠINA NAKON KIŠE… KAKO SE BRZO NEBO PONOVO USTABILI. ~APRIL GREEN

MOŽDA JE LEPTIR DOKAZ DA MOŽEŠ PROĆI KROZ MNOGO TAME A IPAK POSTATI NEŠTO PREDIVNO.~ BEAU TAPLIN

SVEMIR SAKRIJE NEOBIČNE DRAGULJE UNUTAR SVAKOGA OD NAS, A ONDA SE ODMAKNE I POSMATRA MOŽEMO LI IH PRONAĆI. ~ELIZABETH GILBERT

Nadam se da su vam ovi pozitivni citati za teška vremena donijeli nešto mira i olakšanja tokom ove neizvijesnosti, tuge ili traume. Vjerujte mi na riječ – niste jedina osoba koja se tako osjeća. Samo znajte da ćete se prilagoditi još malo i pronaći one sitnice na kojima ste zahvalni.

U redu je ako još uvek ne razumete baš sve. Jaki ste i sposobni i izborićete se sa ovim!

Sasa Lepir/Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top