7 pravila kraljevskog odgoja dece koje je princeza Dajana redom prekršila

instagram/Printscreen

Poznati

7 pravila kraljevskog odgoja dece koje je princeza Dajana redom prekršila

Pokojna princeza Dajana najpoznatija je po tome što je bila buntovna, ali nadahnjujuća figura britanske kraljevske porodice. Priča se da je prekršila više kraljevskih protokola nego što možemo zbrojiti na obe ruke Ipak, decenijama nakon njene smrti, još uvek je primer savršene majke

Pravila kraljevskog roditeljstva zbog kojih se princeza Dajana pobunila. Ne otovreno, naravno, nisu to bila vremena Megxita već je granice pomicala malo pomalo. No pomaknula ih je, a nova pravila odgoja koja je uvela na dvor danas još uvek primenjuju njeni sinovi i snaje.

1. Rodila je u bolnici

Princeza Diana prva je u kraljevskoj istoriji prekinula tradiciju rođenja deteta u kući. Umesto rođenja po kraljevskim pravilima, princeza je rodila princa Vilijama u bolnici St. Mary’s u Londonu. Takođe, dok je rađala svog drugog sina, princa Harija, odlučila je da ne želi uzeti nikakve lekove protiv bolova tokom porođaja. Ti su događaji učinili njene sinove prvim kraljevskim osobama koje su se rodile u opštoj bolnici.

2. Dala je prednost svojoj deci nad svojim dužnostima

Poznato je da princeza Dajana „nije ništa volela više nego biti majka“. U jednom intervjuu, njen pokojni otac, John Spencer prisetio se kako je od malih nogu oduvek volela bebe i malu decu. Za razliku od ostalih kraljevskih članova koji su se usredsredili na svoje dužnosti i posao, princeza se uvek pobrinula da bude uz svoju decu i stavlja ih na prvo mesto, ispred svega. Uprkos protokolu kako javno pokazivanje naklonosti i ljubavi nije poželjno, princeza Dajana nije se ustezala pokazati ljubav prema svojoj deci neprestano ih grleći.

3. Sinove je poslala u školu

Još je nešto učinila prva u kraljevskoj porodici, a to je da se princeza Dajana ustrajno borila poslati svoje sinove u javnu školu. Princ Vilijam postao je prvi naslednik kraljevskog prijestolja koji nije stekao privatno obrazovanje kod kuće.

4. Vodila je dečake sa sobom na službena putovanja

Princeza Dajana postavila je trend kada je povela 9-mesečnog princa Vilijama na turneju po Australiji i Novom Zelandu. Pre ovog događaja bilo je uobičajeno da kraljevsku decu ostavljaju kod kuće dok njihovi roditelji putuju službeno. No danas, njena deca princ Vilijam i princ Hari takođe vode svoju decu na službene ture i putovanja.

5. Razgovarala je s decom spuštajući se na njihovu visinu

Svoju neizmernu ljubav prema deci, princeza Dajana, pokazivala je svakodnevno, a naterala je i druge da to osete. Jedna od njenih uobičajenih praksi bila je čučati kako bi bila u niovu očiju s decom s kojom je razgovarala, ne samo s vlastitom decom, već i s drugima koje je susrela. Sada njena deca njeguju jednaku tradiciju.

6. Izložila je prinčeve „normalnom“ životu

Iako je princeza Dajana rođena u plemićkoj porodic i na kraju se udala u kraljevsku porodici, želela je da životi njene dece budu što uobičajeniji. Prema nekim rečima kraljevskog osoblja, princeza je učinila sve što je mogla kako bi omogućila svojim sinovima da iskuse svakodnevne stvari poput odlaska u kino, stajanja u redu za McDonald’s, odlaska u zabavne parkove i skakanja na krevetu s njom u pidžami.

7. Ostala je jednostavna i prava majka iznad svega

Od pažnje koju je pružala svojoj deci od samog rođenja do provođenja vremena s njima na putovanjima i prilagođavanja svog rasporeda prema njihovom, princeza Dajana predstavlja oličenje moderne majke. Jedan od njenih poznatih citata jednostavno kaže: „Ne zovite me ikonom. Ja sam samo majka koja pokušava pomoći. “

Veruješ li da su ova kršenja protokola opravdana? Mi sigurno verujemo kako nas princeza Dajana uvelike nadahnjuje da postanemo bolja osoba i roditelj.

Miss7

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top