Hana Selimović: Išla sam u tu dramsku grupu 13 godina, nisam izašla bez trauma. Zagrljaj za Milenu

Printscreen/Instagram

Poznati

Hana Selimović: Išla sam u tu dramsku grupu 13 godina, nisam izašla bez trauma. Zagrljaj za Milenu

Ispovest glumice Milene Radulović duboko je potresla domaću javnost, a brojne kolege i javne ličnosti jasno i glasno pružili su joj podršku i čestitali na hrabrosti da svoju priču podeli sa svetom.

Podsetimo, Milena je za „Blic“ ispričala da ju je čuveni pedagog i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala 17 godina, a iznela je tvrdnje i da nije usamljena u tom iskustvu.

„Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je ova renomirana glumica.

Nakon što je Milenina ispovest odjeknula, oglasila se i njena koleginica Hana Selimović koja je kao tinejdžerka takođe pohađala školu glume Miroslava Aleksića. Poručila je da se divi hrabrosti ove mlade žene, kao da i sama vuče traume iz perioda kada je bila deo Mikine grupe.

Njenu objavu sa Fejsbuka prenosimo u celosti:

„Milena Radulović je uradila jednu važnu stvar. I u ovako jezivim situacijama je praznik prisustvovati ženskoj hrabrosti i snazi.

Ja sam 13 godina išla u tu dramsku grupu. Nisam doživela njen scenario. Dakle, nisam bila seksualno zlostavljana. Ali odande nisam izašla bez trauma. I to nezanemarijivih. I to svi ljudi koji me bolje poznaju znaju.

Olakšavajuće je znati da to nije neko nedodirljivo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da prolaze večno uz još aplauze o vrsnoj pedagogiji.

Dugo nakon odlaska odatle sam se osećala usamljeno u svom doživljaju grupe, ali sam tada, kao i dalje veoma mlada osoba, prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sredstvima obeshrabrenih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono što pak jesam znala je da deci mojih prijatelja nikada ne bih rekla – idite na tu audiciju.

I da, kao što kaže Milena, ovo nije nikakav me too pokret, ovo je situacija u kojoj se radi o zlostavljanju maloletnica.

Zagrljaj za Milenu, i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila“, napisala je ona u svom postu.

Izvor: Zenablic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top