Lečić: Šokirala me Milenina priča, deca su mi išla kod Mike

Printscreen/Instagram

Poznati

Lečić: Šokirala me Milenina priča, deca su mi išla kod Mike

„Potpuno me je šokirala priča moje mlade koleginice Milene Radulović“, kaže glumac Branislav Lečić, reagujući na ispovest glumice, u kojoj je navela da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja Miroslava Mike Aleksića u njegovoj školi glume u vreme kada je bila maloletna.

“Potpuno me šokirala priča moje mlade koleginice Milene Radulović, čije roditelje jako dobro znam. Moj sin Ivan i ćerka Ana bili godinu dana u školi Mike Aleksića, dok su bili mali. Samoinicijativno su odustali jer su mi rekli da se mnogo dere na njih! I Miku znam sa fakulteta. Ostao sam bez reči”, naveo je Lečić na društvenim mrežama.

Poznati glumac priključio se kolegama koji su podržali Milenu i devojke koje su takođe prijavile zlostavljanje.

“Svako nasilje osuđujem i prezirem, a naročito prema ženama, o deci i da ne govorim. To ostavlja trajne posledice na život žrtve nasilja i drastično menja pogled na svet! Silovanje je poniženje tela, duha, ličnosti i slobodne volje svakog od nas! Hrabre žene imate moju podršku. Borba je jedini odgovor”, naveo je Lečić.

Mlada glumica Milena Radulović prijavila je poznatog pedagoga Miroslava Miku Aleksića za silovanje u vreme kada je još maloletna pohađala njegovu školu glume, a prijave je podnelo još nekoliko devojaka. Policija je saopštila da je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je u periodu od 2012. do 2020. seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve u to vreme bile maloletne, te da mu je određen pritvor.

Nakon ispovesti Milene Radulović, glumicu su podržale brojne kolege i javne ličnosti, zahvaljujući joj se na hrabrosti da o tome progovori.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Nova.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top