Retrogradni Merkur će 30. januara snažno udariti Blizance, Raka i Ribe i doneće im 3 teške nedelje

pixabay.com

Lifestyle

Retrogradni Merkur će 30. januara snažno udariti Blizance, Raka i Ribe i doneće im 3 teške nedelje

Znate li za “talenat” da kažete pogrešnu stvar u najgorem trenutku? Za to postoji objašnjenje među zvezdama i zove se retrogradni Merkur. Ovaj put se približava brzo i udara snažno. U subotu, 30. januara 2021, planeta komunikacija Merkur kreće u svoj retrogradni hod u Vodoliji.

Dva dana nakon što Merkur krene unazad, u petak 1. februara, planeta ljubavi Venera takođe ulazi u znak Vodolije. Retrogradni Merkur će trajati do subote, 20. februara, kada se opet vraća u direktan hod. To će za mnoge značiti olakšanje i povratak svakodnevnici koja funkcioniše u manje-više predvidljivim okolnostima.

Evo kako će prvi retrogradni Merkur u 2021. godini uticati na tri znaka.

Blizanci
Merkur je vladajuća planeta Blizanaca i svakako utiče na vas. Samo što ovaj put ne mora da bude toliko turbulentno. Možda nećete imati toliko problema u komunikaciji, ali ćete imati poteškoće sa celinom vaše slike o svetu koji vas okružuje i vašem mestu u njemu. Nećete moći jasno da vidite veće ciljeve ni planove.

Pokušajte da se ne fokusirate toliko da budete stručni u jednoj uskoj oblasti, nego da prelistate svoja pređašnja uverenja. Sad je trenutak da odlučite šta želite da odbacite, a sa čim da nastavite dalje.

Za Blizance retrogradni Merkur će loše uticati na društveni život, razvoj ličnih projekata ili za poboljšanje odnosa sa partnerom. Pokušajte da pripazite šta govorite osobama iz šireg okruženja.

Rak
Za Rakove tokom retrogradnog Merkura stižu dobre i ne tako dobre vesti. Dobre vesti su da Merkur u svom retrogradnom hodu neće uticati na vaš materijalni svet ni na dnevnu rutinu.

S druge strane, budući da je ovaj put delovanje Merkura usmereno ka unutra, ne ka spoljašnjosti, može vas povesti na emotivno istraživanje, puno ranjivosti i traganja za unutrašnjom snagom.

Možete imati problema sa ličnim granicama, što će vas primorati da ponovo razmotrite u kojim oblastima ste nestabilni.

Budući da se Rakovi obično kreću jedan korak napred i tri nazad, sada su svi koraci koje preduzmete unazad, pogotovo ne smete biti tvrdoglavi u donošenju važnih odluka i pokretanju novih projekata.

Ribe
Ovaj put, retrogradni Merkur će od vas iziskivati da pronađete istinu u slobodnom istražavanju vašeg unutrašnjeg bića. Trenutno se možda mučite sa osnovnim egzistencijalnim osećanjima koja je teško iraziti rečima. To vas gura u osećanje izolovanosti.

Umesto što se trudite da se oduprete osećanju usamljenosti, pokušajte da shvatite i prihvatite svoju mističnu stranu.

Ovo je pravo vreme da osetite moć molitve, meditacije ili malih rituala koji će vam pomoći da probudite pozitivnu energiju koja vas okružuje.

Ribe će imati potrebu da budu sami i da mirno razmišljaju o svojim narednim koracima.

Retrogradni Merkur u 2021. godini
od 30. januara do 20. februara
od 29. maja do 22. juna
od 26. septembra do 18. oktobra

Luftika

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top