Srušen mit: Top pet razloga zašto varaju žene, a zašto muškarci

pixabay.com

Ljubav i seks

Srušen mit: Top pet razloga zašto varaju žene, a zašto muškarci

Otkriveno je pet glavnih razloga zašto žene varaju, kao i činjenica da žene ‘počinju lutati’ otprilike nakon treće godine braka – pokazalo je novo istraživanje stranice IllicitEncounters.com na 2000 ljudi.

Osim toga, u njemu su analizirani i motivi muškarca za preljubu, a visoko na skali i kod jednih i kod drugih je dosada u odnosu, piše The Sun.

Većina muškaraca kojima se javila su bili verni, ali našla je i one koji nisu tako odani. Zanimljivo je da su razlozi zašto muškarci varaju bili vrlo različiti, a momci su nedostatak seksa imenovali glavnim razlogom za varanje stalne partnerke, dok žene to nisu navele u svojih top pet razloga.

Studija je srušila i jedan popularan mit – da je muškarcima teže ostati vernim. Naime, oni s prevarama obično ‘kreću’ nakon 3 godine i 10 meseci u braku, odnosno kasnije od žena.

Top 5 razloga zašto žene varaju

-Dosada – ponestalo mi je tema za razgovor s partnerom

-Udaljili smo se zbog provođenja previše vremena zajedno usled karantina

-Povezivanje s bivšim partnerom preko društvenih mreža

-‘Promenila sam se u braku’

-Dogodilo se zbog pijanstva

Top 5 razloga zašto muškarci varaju

-Trebam više seksa

-Dosada

-Premlad sam za samo jednu partnerku

-Upoznao sam nekoga napolju

-Moj prijatelj je varao pa sam se osećao kao da nešto propuštam

„Nekad smo prevare zvali ‘sedmogodišnjim svrabom’ jer bi se obično događale u kriznoj sedmoj godini braka, ali to je vreme sad preplovljeno. Čini se da su i ova zaključavanja u kuće rezultirala lošijim odnosima među partnerima i međusobnim udaljavanjem. Covid-19 je ubrzao taj trend“, kaže stručnjakinja za seks i odnose s IllicitEncounters.com, Džesika Leoni.

Zanimljivo je da, iako varaju, većina ljudi koji to čini ostaje s partnerima, a kao glavni razlog za ostanak navode loše finansije i činjenicu da ne mogu da priušte samostalan život.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top